perjantai 16. helmikuuta 2018

Junasukasta sovelletut

Käytin tuossa sukkien varsissa ja kintaiden ranneosassakin junasukan mallia mutta loppuosat pelkkää sileää oikeaa. Resoriosuuteen loin silmukoita 4x12 mutta vähensin sileässä osassa neljä silmukkaa eli 4x11 molemmissa, sukissa sekä kintaissa.
Sukkien teriin en laittanut niitä "makkaroita" kun on kyseessä kävelevä 2-vuotinen tyllerö niin olisivat vaan turhaan painaneet kengässä. Kintaisiin tein intialaisen kiilapeukalon. Olen siihen nyt niin mieltynyt että laitan isoille ja pienille samalla tyylillä.
Kun on pienestä tytöstä kyse niin muuten yksinkertaisiin kintaisiin ajattelin laittaa jotain extraa. Pinterestissä muistin että Helle-Mari Laidilla on kaikenlaisia kivoja tallennuksia ja sieltä tuon kisun nappasin. Kisut on kirjottu valmiisiin kintaisiin angoralangalla. Sain nämä jo alkuviikosta valmiiksi mutta tuntui että jotakin noista kintaista puuttui ja siksi tämä kirjoittaminenkin jäi. Tänäaamuna se sitten selvisi että kisut puuttuivat.
Koska lanka on ohutta niin se vaatii silloin pienet puikotkin ettei tule liian harvaa. Neuloin kyllä resoriosuudet 2½:n puikoilla mutta sileään vaihdoin 2:n puikot ja tuntui ettei niilläkään saanut tarpeeksi tiivistä. Sukkiin meni lankaa 38g ja kintaisiin 30g eli yhteensä 68g.

1 kommentti: