torstai 27. lokakuuta 2016

Miia-kintaat

Olipa urakkaa näiden kintaiden valmiiksisaamisessa. Kun selasin sitä Puikkomaisterin Lapaskirjaa niin tällä mallikuviolla olevat Miia-sormettomat hyppäsivät heti silmille. Vaan minä järkevänä ihmisenä suunnittelin heti että teen samalla kuviolla kintaat kun eihän tähän aikaan vuodesta tarkene pyörällä ajaa jos sormet ovat ilman suojaa. Minulla kun on muutenkin niin huono verenkierto käsissä ja jaloissa.
Sormettomien mallissahan peukalonpuolikas on tehty kiilalisäyksellä ja yksivärisenä. Minä jatkoin edellisissä neulomissani kintaissa hyväksi havaitsemaani peukalonmallia eli lisäsin silmukat tuossa peukalon syrjässä. Edellisen kirjoitukseni päätin siihen että jäin miettimään miten neulon peukalon että saan siitä samankuvioisen kuin koko kinnas. Kyllä moni asia yön aikana hautuu ja valmistuu. Kun illalla olin asiaa ennen nukahtamista ajatellut niin aamulla se visio oli valmis ja peukalo syntyi juuri niinkuin olin ajatellutkin.
Vaikka tuo mallikuvio näyttää monimutkaiselta niin ei siinä onneksi neulota kolmella langalla yhtäaikaa kuin yhdellä kerroksella. Minä kun en jaksa sitä lankadominanssia noudattaa niin aina on langat solmussa ja sekaisin mutta en siksi ole vielä koskaan joutunut lankoja katkomaan kesken neulonnan. Kyllä ne aina muuten on selvinneet.
Lankoina tässä viininpunainen Wollmeisen 100% merinovilla ja vihreä ja pinkki 100% alpakka. Neulottu siis 2:n ja 2½:n puikoilla mutta 3:n puikot olisivat olleet kohdallani sopivammat kun käsialani on tiukanlaista. Kinnaspari painaa 73g.

7 kommenttia:

  1. Kannatti nukkuu yön yli ;)Hienot lapset saitkin aikaiseksi.

    VastaaPoista
  2. Kauniit ja hienosti jatkuu kuvio peukalossa!

    VastaaPoista
  3. Todella kauniit lapaset!!!! Siulla on silmää kauniille malleille ja taitoa muunnella malleja oman mielen mukaan. Nyt inspiroiduin niin, että täytyy miunkin Lapaskirja hankkia.

    VastaaPoista