keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Koirankarva- ja lampaanvillakintaat

Tuolla kun seikkailee Pinterestin puolella niin aina tarttuu silmiin jotain sellaista että hetikohta täytyy saada puikoille. Tämä malli on oikeasti Ravelryssä maksullisena ohjeena mutta löysin tuon kaaviokuvan yksinään ja enhän minä muuta tarvitsekaan. Silmukkamäärän voi määritellä langan mukaan ja valita puikot. Peukalon mallipiirrosta en löytänyt kuin vasta eilen ja se oli jo myöhäistä kun olin peukalot neulonut ja langat katkaissut.
Kaaviokuvan alla oli pari erillään olevaa pienempää kaaviota ja luulin että ne olisivat olleet rannekkeen tekoon. Ihmettelin vain että kovin on pienet silmukkamäärät ja tulee tosi tiukka ranneke kun on vielä kirjoneuleesta kysymys. No aloitin kuitenkin sillä silmukkamäärällä ja lisäsin silmukoita ennenkuin alkoi peukalokiilan teko. Tykkäsin jotenkin tuosta peukalomallista kun lisäykset tulevat tuossa sivulla. Sekin hyvä puoli vielä että voi pitää molemminpuolin, niin kuluu tasaisesti. Yleensähän kämmenpuoli menee rikki kovassa käytössä ja käden selkä jää ehjäksi.
Eipähän mene lumi kintaaseen, on niin tiukka ranteesta. Kyllä se venyy kun hetken käyttää. Harvoin tulee sopivat kintaat sormien puolesta mutta tässä mallissa oli pituutta tarpeeksi eikä yhtään liikaa.

Tilasin tuolta fb:n puolelta jostain neuleryhmästä tätä valkoista lankaa jossa on 30% kuvaszkoiran karvaa ja 70% lampaanvillaa. Sukkina ei varmaan kestäisi kulutusta mutta kintaat on eri juttu. Punainen lanka on Zeldan käsinvärjäämää Pirtin Kehräämön 100% kampavillaa. "Hulda Huoleton" on tuon punaisen langan nimi. Yhteispaino kinnasparilla on 62g ja neuloin 3:n puikoilla.

9 kommenttia:

 1. Kauniithan niistä tuli. Minulla on Pirtin kehräämön koirankarvalankaa, mutta se on jotenkin nahkeaa neuloa. Kintaita siitä ajattelin tehdä, kunhan vain ennättäisin.

  VastaaPoista
 2. Varmasti ovat lämpöiset. Kivasti vähän utuinen väritys ja pinta.

  VastaaPoista
 3. Tulipa kauniit! Kuviot ja malli sopii tosi hyvin yksiin, värikin sopivan "utuinen".

  VastaaPoista
 4. Tosi ihanat! Värit ovat juuri oikeat tuohon malliin.

  VastaaPoista
 5. Onpa ihanat kuviot lapasissa ja on varmasti lämpimät :)

  VastaaPoista