perjantai 14. lokakuuta 2016

Ilona-lapaset

Ei meinaa millään tulla valmista kun on pitsihuivi viimekerroksellaan eli päättelyä vaille. Päättelykin vielä menee mutta se pingotus on sitä vihoviimeistä hommaa. Ottaa selkään ja ottaa polviin se nuppineulojen tikuttelu.
Nämä kintaat on vielä esittelemättä vaikka valmistumisesta on toki aikaa. Puikkomaisterin blogissa on kuva ollut esillä jo hänen Lapaskirjan ilmestymisestä lähtien. Kirjassa kuvaa ei ole kun siellä on samalla kuviolla olevat Ilona-sormikkaat ja -kämmekkäät. Testineuloin nämä Ilona-lapaset vaikka tuo lankojen väri ei oikein sovi mun värimaailmaani.
Langat ovat Lana Gatton ja ihanan pehmoisia. Vaaleanruskeassa vyötteessä 60% merinovillaa ja 40% kamelinkarvaa ja tuossa kirjavassa 50% alpakka ja 50% merinovilla. En nyt sitten yhtään muista kumpi lanka on kumpaakin kun vyötteet ovat pussissa erillään loppulangoista. Kintaat painavat 70g ja neulottu niinkin suurilla puikoilla kuin 3,5 ja 4.
Vielä kuva kaktusrivistöstäni. Osa teki kukkia jo elokuussa ulkona ja nyt sitten sisällepääsyn jälkeen enemmän.

edit. Tarkistin Puikkomaisterilta noiden lankojen ja vyötteiden paikkansapitävyyden ja oikein olivat tuossa kuvassa. Tummanruskea kamelia ja harmaa alpakkaa.

8 kommenttia:

 1. Kauniit lapaset ja takuulämpöiset. Huh, testineulojaksi musta ei varmaan olis, eli hattua nostan ku oot uskaltanu testata.

  VastaaPoista
 2. Nätit lapaset. Meilläkin "joulukaktus" innostui kukkimaan kun otin sen ennen yöpakkasia sisälle.

  VastaaPoista
 3. Kauniit lapaset! Toivottavasti innostun minäkin ne joku päivä tekemään.

  VastaaPoista
 4. Ihanat lapaset, kaunis kuvio.
  Kaktukset usein ( ainakin minulla) innostuvat kukkimaan päästyään sisälle kesäulkoilusta.

  VastaaPoista
 5. Voi, miten kauniita lapasia olet neulonut!! Miullakin on lapasbuumi meneillään, tällä kertaa tosin semmoisia yksinkertaisia malleja. Nyt kyllä innostuin noista siunkukkalapsista.

  VastaaPoista