sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Pienemmät Mariket

On se tuo Marike-malli niin kiva neulottava että piti taas yhdet sukkaset tehdä. Kävi vaan semmonen töppi että loin silmukat liian tiukoiksi alotuksessa. Itselleni koitin jalkaan tuossa kantapään jälkeen, niin en saanut nilkan kohdasta eteenpäin. Ajattelin sitten että tehdään kerrankin pienemmän koon sukat. Näissä terän pituus on noin 20cm että oliskohan joku 32/33 koko. Kyllä näillekin pitäjä jostain löytyy.
Lankana on Drops Delight väri 12 eli sateenkaari. Kuvassa taas haaleutta vaikka muuten liiankin värikäs omalla näytöllä. Neulottu 2½:n puikoilla ja lankaa meni 42g. Värit päinvastoin sukissa kun on neulottu eri suunnista kerää.
Olen nyt alkanut muutaman viimeisen sukkaparin osalta viimeistelemään itsekin kun huomasin kuinka kostutus ja pyyheliinan sisään laitto painon alle auttaa. Tulee ihan kuin silitetyt mutta ei ole pilattu kuumalla raudalla. Muistan vaan yhdetkin sukat jotka vanhin poikamme sai pienenä isomummolta ja sukat oli pilattu silittämällä. Se on varmaan joskus ollut tapa viimeistellä. Minä en ole oikeastaan viimeistellyt koskaan ennen tätä syksyä. Aina nuo on jalkaan passanneet.

2 kommenttia:

  1. Söpöiset sukat, myös väreiltään.

    VastaaPoista
  2. Ihanat värit. Minulla on tuota lankaa varastoissa, kun en ole raskinut aloittaa mitään. kestääkö se sukkina?

    VastaaPoista