perjantai 13. marraskuuta 2015

Winter Rose Socks

Jäipä nyt tämä puna/musta vaihde päälle joten jatketaan. Minähän en mielelläni neulo edes tästä Nalle-langasta kun se vaan tuntuu liian paksulta. On jokunen kerä noita marinoituneita lankoja, että on se niin monta paria neulottava sukkia ja kintaita että saan ne kulutettua loppuun.

Tuolta Dropsin sivuilta kyllä löytyy niin ihania kirjoneulesukkia että on oikein valinnanvaikeus. Tässä nyt neulomassani sukkaparissa käytin ohjetta vaan tuon suuren kukkakuvion verran. Sukat aloitettiin kärjestä ja sehän sopi sen osalta että lankoja oli jäljellä noin puoli kerää molempia. Aloitus tehtiin niin että kietaistiin lankaa sormen ympärille ja siihen rinkulaan loin silmukat. Kirjoitettua ohjetta siis luin tuon verran. Ne silmukatkin virkkasin omalla tyylilläni ja kärjen lisäykset jne. Yritin lukea sitä ohjetta mutta oli niinkuin latinaa olisin lukenut. (Sitä latinaa en ole koskaan lukenut.) Otin kukkakuvion eteeni ja aloin neulomaan. Se selostettu ohje ei auennut mulle tai sitten vaan en jaksanut ajatuksella lukea.

Käytin sukissa kolmea puikkokokoa, 2½-3-3½. Painoa parille tuli 88g eikä ne kerät vieläkään loppuneet. En jaksa kovin pitkiä varsia neuloa. Olen nyt yrittänyt pitää lankoja sormella siinä järjestyksessä että raidat olisivat samanlaisia koko matkan. Kyllähän niitä hyppäyksiä sattuu ja heti sen huomaa tai vähän ajan päästä ettei järjestys ole sittenkään pitänyt. En ole sitä lankojen järjestystä koskaan pitänyt niin tärkeänä mutta vähemmän olen tuota raitaa mihinkään neulonutkaan. Vaan niin tarkka en sitten kuitenkaan ole että alkaisin jostain viiden senttimetrin päästä purkamaan ja oikeinpäin lankoja sormelle asettelemaan.

Eilenillalla joku tuolla fb:n puolella ihmetteli omia sukkiaan jotka oli aloittanut kärjestä kanssa että miten kantapää oli tullut niin matala. Minä taas ihmettelen että yleensä kantapää tulee liian korkea vaikka en tuossakaan kiilalisäyksiä tehnyt kuin 8. Tosin voi mulla olla tuo kantapää jotenkin kummallinen kun en jaksa oikein perehtyä kirjoitettuun ohjeeseen. Niitäkin taitaa olla niin monta kuin on tekijääkin. Kunhan nyt jotenkin jalkaan istuu eikä kantapää liu`u jalkapohjan alle pahasti.

8 kommenttia:

 1. Kauniit ovat! Minäkään en millään jaksaisi lukea kirjoitettua ohjetta; kuvat ovat aivan eri asia.

  VastaaPoista
 2. Sievät ja erittäin näyttävät. Oliko hidas kutoa?

  VastaaPoista
 3. Sievät sukat. Noita dropsin kirjoneulesukkia on kiva neuloa. Itsellä juuri irish dream kesken. Neulon nalle-langalla ja pienimmällä koolla, niin tulee suurinpiirtein nelikymppiset. Kuvioita seuraan, mutta varsinkin tuo kantapää tulee tehtyä aina perinteiseen malliin yksivärisenä... Eikä ole niin hidas kuin luulisi :) Perussukkia alkaa jo nurkat ja sukkakorit pursuilemaan, niin ihan mukavaa tehdä näitä kuviosukkia vaikka hitaammalla vauhdilla (eikä tarvitse ostaa niin usein lankaa...).

  VastaaPoista
 4. Vallan ihanat sukat jälleen kerran =))

  VastaaPoista
 5. Onpa kauniit sukat, värit ihan upeat.

  VastaaPoista