tiistai 10. marraskuuta 2015

Tossunpohjien nahkoittamista

Tarjosin vanhemmalle tytölleni näitä tossuja ja kelpasivat. Nämähän on neulottu Puro Lehto-langasta ja huovutettu jo alkuvuodesta. Olen monasti ajatellut että pitäisi laittaa nahkapohjat noihin huovutettuihin että kestäisivät kauemmin ehjinä.

Muistin että vintillä oli joku joutava ruskea nahkablazeri joka oli siellä ollut jo 20v eli siitä asti kun tähän taloon muutettiin. Takki itsessään oli ollut jemmassa jo edellisessä asunnossa, jonka erään asukkaan se oli ja ilmeisesti menossa roskikseen. Ruskea kun oli väriltään niin en itse sitä olisi päälleni laittanut, jos se yleensä olisi edes mahtunut. No ehkä vielä silloin. Kai se oli jemmattu talteen joku ajatus mielessä.

Nämä ovat nyt vaan tällaiset prototyypit. En laittanut kokopitkää kappaletta nahkaa kun harvemmin sukatkaan kuluvat tuosta jalan keskiosasta. Kantapää ja päkiän kohta ne kovimmalla kulutuksella ovat.

Viimeviikon perjantaina kävin vähän "soppailemassa". S-postiin oli tullut viestiä että jos ostaa 40€:lla tavaraa, saa 10€ alennusta. Vaikka miten kiertelin vaateosastolla, en löytänyt mitään sellaista joka olisi yltänyt tarvittavaan summaan. Järki on näin vanhemmiten alkanut tulla päähän ettei vaatetta tarvitse turhaan ostaa kaappien täytteeksi. Ei sitä järkeä joka kaupassa aina ole mutta hyvä kun jossakin. Löysin sitten yhdestä tangosta mustia housuja, yhdet 56 ja yhdet koko S. Ainakin 5:det housut oli kokoa 54. Materiaaliltaan 65% viskoosi/32% polyamidi/ 3% elastan. Oikein ihanan tuntuiset käteen mutta kun ei ollut sitä sopivaa kokoa. Kiertelin muutakin katsomassa mutta taas palasin siihen housujen viereen. Yks`kaks välähti että ostanpa ne suurimmat ja pienennän kotona kun koneet on ja kaavoja löytyy.

No, kotona katsoessa en sitten kuitenkaan ollut niitä 56 numeron housuja ostanut mutta ei nuo 54 paljon pienemmät ole. Olisin mielelläni ostanut sillä 8€:lla ne suurimmatkin koska minulla tahtoo aina nuo ostohousut olla liian lyhyitä. Leikkaan housut haaroista auki ja ylimääräiset pois ja saumurilla kasaan. Vyötärökuminauha on pituutta 1m, että siitäkin pitää se 20cm ottaa pois. Kyllä noista vielä hyvät tulee kunhan vähän muotoilen. Sitäpaitsi en olisi kangaskaupasta saanut samalla hinnalla metriäkään kangasta.

5 kommenttia:

 1. Ihanat tossut! Millä ohjeella nuo on tehty?

  VastaaPoista
 2. Hienot tossut ja tulipahan bleiserikin hyötykäyttöön.

  VastaaPoista
 3. Kivat tossut. Eipä ole niin liukkaatkaan kun on nahka pohjassa.

  VastaaPoista
 4. En ole huomannutkaan, että Puro Lehtoa voi huovuttaa. Olen vaan kaipaillit Huopasta.
  Tossut on kivan näköiset ja idis hyvä laittaa pohjaan vahviketta.

  VastaaPoista
 5. Loistava idea nuo nahkapojat, sillä huovutetut tossut on aika liukkaita.

  VastaaPoista