lauantai 1. heinäkuuta 2023

Auringonlaskusukat

Tykkään niin noista palmikoiden vääntämisistä että täytyy yhteen sukkaan saada jopa kahta eri laatua. Tuota sukan keskiosassa olevaa palmikkoa olen käyttänyt aikaisemmin jo useampaan sukka- tai kinnaspariin. Tämä lanka ei oikein anna itsestään hyvää kuvaa kun tuntuu että palmikot hukkuvat sinne jonnekin värityksen sekaan.

Haen usein eri mallikuvioita käsityökirjoista joissa on vain pelkät mallipiirrokset. Muuten kun tekee perussukan ohjeella niin etuosaan voi laittaa kuviolla mikä silloin miellyttää. Harvoin teen noilla valmiilla ohjeilla vaikka ne kauniita ovatkin. Syy on siinä etten jaksa lukea ohjeita sanasta sanaan enkä välttämättä yhdellä lukemisella saa edes selväksi mitä pitikään tehdä. 

Tämän sukkaparin palmikkokuviot ovat eri kirjoista mutta molemmat niin helppoja ettei kauaa tarvitse opetella kun malli on hallussa. Molemmassa palmikossa käytin pientä sormikaspuikkoa palmikon kääntämiseen. Viisaammat ja fiksummat kääntävät ilman apupuikkoa mutta minulla kyllä karkaisivat silmukat ja menisi kauemmin aikaa kun niitä karanneita yrittäisin saada puikolle takaisin. Lanka on 80% merinovilla ja 20% polyamidi eikä jousta yhtään. Hyvin puuvillan tapaista lankaa. Sukkapariin meni lankaa 80g ja neulottu 2:n puikoilla. Alun simpukkareuna luotu  puikolla ja virkkuukoukulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti