sunnuntai 25. kesäkuuta 2023

Ruohonvihreät japaninkukkasukat

Nyt en pääse eroon tästä japanilaisesta kukkakuviosta. Muutama pari tätä ennen on jo valmistunut. Vähän erilaisilla kuvioinneilla joka pari. Tämä sukkaparikin piti alunperin tulla ihan erilaisella pitsikuviolla. Siis sellaisella joka olisi ollut näyttävämpi varpaista aloitettuna. Tämän japanilaisen voi aloittaa varrestakin koska on symmetrinen eikä näytä väärinpäin olevalta. Harvemmin aloitan sukkia varpaista varteen koska kantapää on se kohta jossa tökkii. Niin tökki nytkin aiheuttaen purkamista useampaankin kertaan. Kun en jaksa valmiita ohjeita lukea kokonaan niin siksi täytyy sitten pähkäillä itsekseen.

Lanka on hyvin puuvillamaista eli ei jousta yhtään. Merinovilla 80% ja polyamidia vahvikkeena 20% joten kestää sukkalankana. Väri sähäkkä vihreä ja näyttää kuin olisi käsinvärjättyä epätasaisuutensa vuoksi. Olen langan ostanut jostain nettikirppikseltä joku aika sitten. Vyyhdissä oli lankaa 150g mutta paksuus sama kuin 100g/420m. Jäljellejääneestä saan vielä samankokoiset sukat kun näiden paino on 73g. Neulottu 2:n puikoilla.

Sisällä otettu alempi kuva niin väri sukissa on liian tumma. Ylemmässä on väri oikeampi. Aamupäivän aurinko ei vielä haalistanut väriä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti