tiistai 27. kesäkuuta 2023

Pääskystunika

Olin pitkästä aikaa tuolla itäsuomessa ystäväni luona kyläilemässä. Hän oli käynyt jossain kangaskaupassa kankaita hamstraamassa ja ajatteli siinä samalla minuakin. Näin ihanan kankaanpalan sain häneltä lahjaksi. Taisi siinä juuri 80cm olla eli hyvin riitti tunikaan. Kangas tuntuu jotenkin silkkiseltä vaikka ei sitä olekaan. Eilen eilen leikkasin ja melkein sain ommeltuakin. Eihän noissa saumoissa kauaa kestä kun saumurilla päästelee. 

Kun ensin sain saumurin suostuvaiseksi yhteistyöhön. Harvoin kun mitään ompelee niin tuntuu kuin konekin jotenkin mököttäisi eikä millään saanut kaunista tikkiä. Tokihan vika on siinäkin etten millään jaksaisi säädellä tikkejä eri kankaisiin sopiviksi. Pakko oli kaivaa saumurin ohjekirja esiin ja siitä tutkailla säädöt. Heti auttoi ja alkoi tulla kaunista tikkiä.

Tasku siinä tunikan vasemmassa sivussa

Aamulla sitten kaivoin tavallisen ompelukoneen esille ja ompelin helman ja pääntien käänteet. Olen aiemmin ommellut nuo kaksineulaompeleella mutta se ei oikein tahdo kestää. Ystäväni sanoi että hän ompelee nuo käänteet monipistosiksakilla. Niin tein sitten minäkin. Jospa nyt kestäisivät ompeleet käyttöä paremmin.

Kun kangasta oli vain se nafti 80cm niin eipä siitä paljon ylimääräistä jäänyt. Leikkasin ensin etu- ja takakappaleet taitteelta reunoista. Keskelle jäi sellainen kaitale että siitä sain hihat. Hihoihin laitoin vielä pienet jatkot kaitaleista ja jäi yksi pala josta taskun leikkasin. Yksi tasku on hyvä olla tunikassakin nenäliinaa varten. Kankaan reunassa kai suunnittelijan nimi. Minulle ennestään tuntematon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti