tiistai 12. toukokuuta 2020

Riikinkukkosukat

Kirjoneule on vaan niin kivaa että taas valmistuivat sukat. Malli on Lumi Karmitsan "Riikinkukot" kirjasta Villit vanttuut & vallattomat villasukat 2. Ohjeen koko oli 38 mutta tein koko sukat pienemmillä puikoilla niin ei tullut terän pituutta kuin 22cm. Langat olivat ohjeen mukaisia eli 100g/420m.
Oli muutama kerä tuota Drops Delightiä, osa eri aikaan ostettu. Otin ensimmäiseen sukkaan niistä vaan jonkun, sen enempää ajattelematta. Vaikka ei noissa liukuvärjätyissä aina saa molempia sukkia samanlaisiksi niin tuli joku pakkomielle yrittää kuitenkin. Samasta kerästä ei voinut jatkaa kun toinen sukka olisi tullut ihan erivärinen. Ekan sukan aloitin siis kerän sisältä. Vaikka miten pyörittelin niitä muita keriä niin ei tahtonut saada vähääkään samantyylisiä. Otin sitten yhdestä kerästä aloituksen päälipuolelta ja ajattelin että vaikka yhdistelen eri keristä mutta siitä se jatkui sukan loppuun ja aikalailla samansävyiset sain.
Malli oli ihan kiva kun siinä ei ollut kuin parissa kohtaa vähän pidemmät mustat osiot jossa joutui kirjavaa lankaa kuljettamaan sidottuna. Lankojen yhteiskulutus oli 82g ja neuloin 2½:n puikoilla.

6 kommenttia:

  1. Vau, olet sinä taitava. Kyllä on kauniit, mutta on siinä saanut tarkkana olla noita tehdessä.

    VastaaPoista
  2. Hienot tuli! Hyvin näyttää värit menevän tasaisesti, eli onnistuit kikkailussa :) Ompas kevyetkin vielä.

    VastaaPoista