keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Kesäksi vesimelonisukat

Tämän langan toinen puolikas odotti neulomistaan pari vuotta. Ostin kerän keväällä 2018 ja neuloin siitä yhdet sukat. Kerässä lankaa 100g ja tähteeksi jäi alle 50g eli siitä sai hyvin vielä toisetkin samanlaiset, vähän lyhyemmällä varrella. Nyt tuli sitten se hetki muiden neulomusten välissä että otin langan käsittelyyn.
Aika harvoin teen sukkia varpaista varteen mutta silloin kun on vähän lankaa eikä uskalla vartta neuloa yhtään niin otan alun varpaista. Siinä samalla saa harjoitella noita erilaisia kantapaitä. Näihin sukkiin tein taas kiilakantapään kun olen sitä muutamiin sukkiin harjoitellut nyt kevään aikana. Helppo kantapäähän se on kun vaan muistaa käännössä kiristää sen ensimmäisen silmukan niin että siitä tulee kuin kaksi silmukkaa. Sitten vaan täytyy tarkkaan katsoa että seuraavalla kerroksella neuloo sen kaksoissilmukan yhdeksi ettei silmukat lisäänny.
Vesimeloniahan tämä neule muistuttaa sukassa. Sillä nimellä tänäkin keväänä on lankaa myynnissä. Langan väritys itsessään ei vaatisi mitään erikoisia kuvioita mutta kun pelkkää sileää on niin tylsä neuloa niin jotain pientä pitää keksiä itseäni viihdyttääkseni. Valepalmikkohan on helppo kuvio ja näyttävä vaikka vain yhtenä palmikkojonona. Pienen resorin sain sukkien suuhun ja sekin on tuota valepalmikkoa. En saanut kaikkea lankaa kulutettua vaan jäi pienet pätkät parsintalankaa. Sukat painavat 46g ja neuloin 2:n puikoilla.

2 kommenttia: