maanantai 30. syyskuuta 2019

Vaaleanpunainen pitsimyssy alpakasta

Hempeily jatkuu aina vaan. Kiva huomata että joku muukin tykkää vaaleanpunaisesta. Tämä myssy oli tilaustyö yhdelle tutulleni. Näytin sitä vaaleanpunaista lehtikauluria hänelle niin kysyi että voisiko tehdä myssyn sillä tyylillä. Tätä pitsiliinan mallia olen käyttänyt aiemminkin kun olen yhden mohairmyssyn itselleni neulonut. Aloitus siis päälaelta niinkuin pitsiliinakin tehdään että aloitetaan keskeltä. Tein ympyräisen lankalenkin ja virkkasin siihen  8 silmukkaa jotka siirsin puikoille. Kiristin reiän umpeen alkupään langasta.
Helppo neuloa niin kauan kun on mallikuvio jota seuraa mutta sitten täytyykin alkaa miettimään että miten suorittaa kavennukset että saa myssyn mallisen tekeleen. Kerran jouduin purkaamaan jo ihan lopetuksesta kun reuna ei venynyt päänympäryksen pituuteen. Siinä samalla purkaessa ja uudelleen neuloessa mietin sitä että miten ompelen kaksinkertaisen reunan kiinni ettei se taas kiristä.
Päättelin löysästi reunan, jätin jonkunmoisen pätkän lankaa ompeluun ja sekin meni pituuden puolesta ihan nappiin. Jäi 5cm:n pätkä pujotteluun. Ompelin reunan siten kiinni että jäljittelin silmukoita jotka tein jokatoisen silmukan välein.  Olisi varmaan riittänyt harvemminkin mutta nyt meni näin.
Pesin myssyn valmiina miedolla villapesuaineella käsin ja laitoin venytykseen kuivumisen ajaksi reunasta kun tuntui että vieläkään ei ollut riittävä päänympärykseen. Kun se kuivui niin oli sopiva. Sitä vaan vähän pelkään ettei käytössä löysty liikaa kun olen huomannut kauluristani sen että käytössä leviää. Taitaa olla alpakan ja silkin ominaisuus.

Lanka on Drops Baby Alpaca 70% ja silkki 30%. Kulutus 63g ja neuloin 2:n puikoilla vaihdellen pyöröjä ja sukkapuikkoja miten paremmin onnistui.
Edit. Jäi tämä kirja pois mistä yhdestä pitsiliinasta mallikuvion otin eli liinan nimi "Majbritt 1". Kirjassa ei ole kirjoitettuja ohjeita, vain mallipiirrokset liinoille.

3 kommenttia: