maanantai 23. syyskuuta 2019

Japanilaisella pitsineuleella säärystimet

Tämä japanilainen mallikuvio ei nyt jätä rauhaan. Olen muutamat sukat pidemmällä ja lyhyemmällä varrella neulonut sekä valkoisesta että värillisestä langasta. Kun tämä lankavyyhti jo muutaman vuoden odotteli tuolla vaatehuoneessa että miksi se haluaa tulla niin ihanuuden puolesta säärystimiksi se sitten muotoutui.
Lankaa oli vyyhdissä pari grammaa vaille 100g ja jaoin sen jo kerimisvaiheessa kahdelle yhtä suurelle kerälle punnitsemalla kerät. Jätin napanuoran kerien väliltä katkaisematta ettei loppupäässä tarvinnut laittaa solmua jos toinen kerä olisikin ollut metrimäärältään pienempi. Sain neulottua vyyhdin niin loppuun että jäi tähteeksi 1,40m lankaa.
Tästä kerien saamisesta samansuuruisiksi jakotilanteessa oli viimeviikolla fb:n puolella juttua. Joku valiteli että toinen sukka jäi terästä vajaaksi vaikka hän oli oikein punninnut kerät ennen sukkien aloittamista. Minä sitten neuvomaan että kun tekee kerät eikä katkaise sitä napanuoraa niin saa samankokoiset sukat. Kyselija ei sitten millään tajunnut että mitä tarkoitan enkä minäkään ajatellut ettei se napanuorajuttu käy siinä tapauksessa jos kerii kerän palloksi ja se toinen pää jää sinne kerän sisään. Onnistuu ainoastaan kun tekee sisältä aloitettavan kerän niinkuin itse teen.
Aloitin säärystimet nilkasta ylöspäin ja lisäilin silmukoita nurjissa kohdissa joissa kuvio ei mennyt rikki. Neuloin 2½:n sukkapuikoilla jotka ovat 15cm pitkät. Hyvin mahtuivat silmukat puikoille joita oli loppuvaiheessa 21 kertaa neljä. Lankahan on koostumukseltaan 60% super merino/15% nylon/15% bamboo/10% silk.

3 kommenttia:

  1. Hyvä vinkki. Malli on tosi kaunis ja ihmetyttää, miten pitkälle tuo kerä edes riitti! Tosi kevyttä lankaa.

    VastaaPoista
  2. Kauniit,sukat Talvi-morsiammelle? :))

    VastaaPoista