sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Punavalkoiset Perianth-kintaat

Tulihan ne valmiiksi nämäkin kintaat. Muuten ihan helppo nakki mutta tuo peukalon kohta aina tökkii vaikka kuinka mones pari olisi menossa. Olen itse piirtänyt lisää kuvioita alkuperäiseen peukalon malliin ja tuossa se tökkii mihin on jätetty silmukat odottamaan peukalon neulomista. Ranneosan olen piirtänyt kokonaan uudestaan kun alkuperäisessä mallissa on 2o, 2n-resori ja se ei mielestäni mitenkään sovi noin kauniiseen kämmenosaan.
Kooltaan ovat taas sellaset pienen kätösen kintaat. Lankoina vanhoja Novitan Bambinoja joka on siis 100% villa. Aloitin ranteessa 2½:n puikoilla mutta vaihdoin 3:t että ei tule liian tiukkaa eikä tullutkaan. Olen nimittäin tiukan neuloja, ollut nuoresta asti.
Lankojen yhteiskulutus vain 42g ja epäilin jo vaakaa kun näytti niin pientä lukemaa. Tarkistin vielä toisella samanlaisella digi-vaakalla ja saman näytti. Ne on vaan niin ohutta ja löyhäkierteistä lankaa, paremminkin vauvojen asusteisiin sopivaa. Joku tuolla fb:n puolella kyselikin ettei taida enää saada mistään kyseistä lankaa. On sitä varmaan Lankahamstereiden varastoissa niinkuin minullakin muutama kerä.
Kun aloittelin kintaita niin ajattelin että varmaan punainen loppuu kesken ettei peukaloita saa enää samasta keränlopusta kun olin merkannut vyötteeseen että 19g jäljellä. Ei hätää, tiesin että samaa lankaa löytyy vielä. Kun sain kämmenosat valmiiksi niin etsimään lisää punaista lankaa. Olihan sitä mutta niin erisävyistä että oikein harmitti. Sitten vain puolitin sen muutaman metrin pätkän lankaa ja ajattelin että tulee sitten ainakin alkuun samalla langalla ja kärjet sitten vaikka sillä erisävyisellä. Turhaan hermoilin kun hyvin riitti ja jäikin vielä 4m tähteeksi.

6 kommenttia: