maanantai 14. maaliskuuta 2016

Sininen Dreambird

Välillä vaihteeksi sinistä ainaisen punaisen sijaan. Tämähän on jo kolmas Dreambirdini. Pari vuotta takaperin neuloin ensimmäisen ja kohta perään toisen.
Olin havitellut jo ainakin kolme vuotta huivin tekoa mutta kun ohje oli maksullisena Ravelryssä, niin piti vain haaveilla. Minulla kun ei ole luottokorttia niin en saanut ostettua. Sitten eräänä viikonloppuna kun vanhempi tyttöni oli kotona käymässä, niin laitoin hänet ostopuuhiin ja pääsin aloittamaan ekan huivini. No eihän siitä ihan mallin mukaista tullut kun ohje oli lontoonkielellä ja eihän se minulta taivu. Suomennettu ohje taisi tulla vasta sen toisen huivin jälkeen.

Nyt kun on taas yli puolitoista vuotta siitä edellisestä huivista niin en meinannut päästä alkuun ollenkaan. Vaikka mallikaavio on selvä, niin täytyy ajatus pitää siinä huivissa koko ajan ja laskea silmukoita. Silmukkamerkkejä käytin koko ajan, eikä niitä tarvinnut kuin pari kappaletta.
Lankoina oli musta ohut pirkkalanka 100% villa, sinisävyinen kirjopirkka 75% villa/25% polyamidi ja tuo kirkkain sininen Midara Bamboo: 40% villa/20% bambu/40% akryyli. Monta viikkoa etsiskelin sopivaa liukusinistä, jopa Joensuusta asti mutta ei meinannut löytyä sopivaa. Kävin sitten paikallisesta käsityökeskuksesta ostamassa tuon kerän. Tykkäsin että pitää saada elävyyttä huiviin eikä tuo pelkkä yksivärinen kirkas sininen olisi sitä tuonut. Täytyy pitää silmät auki jos milloinkaan missään sattuu vastaan tulemaan oikein kaunista liukuvärjättyä sinistä, niin heti ostan pois.

Huivi painaa 210g ja neuloin 3,5:n puikoilla. Mitat jotain 140cmx55cm, siis tuo pienempi mitta sulan pituus alusta kärkeen.

Kaikille edellisen kirjoituksen kommentoijille ja onnittelijoille kiitokset. Laiskuri täällä jatkaa...

8 kommenttia:

 1. Voi että tuo dreambirdi osaa olla ihana malli, jota minä aina vaan kuolaan, kun en minäkään osaa ostaa eikä mullakaan ole sellaista korttia.

  VastaaPoista
 2. Erittäin mukava huivinmalli. Tuota kun katson niin melkein kuvittelen, että minäkin voisin huivia käyttää. Mutta eiköhän se jää ihan vain kuvitelmaksi.

  VastaaPoista
 3. Todella kaunotar tuo huivi. Ongelmana mullakin on tuo maksutapa ja kieli. Kuitenkin se on harkittavien listalla. Lyhennetyt kierrokset ovat tuttuja, mutta yleensä kunnioitan mallin suunnittelijoita myös maksamalla ohjeesta.

  VastaaPoista
 4. Tuo malli on aivan upea! Ja väritys on myös aivan nappisuoritus.

  VastaaPoista
 5. Kertakaikkiaan upea väreineen kaikkineen. Miä tein kerran yhen ja oon aina aatellu, että teen joskus toisenkin.

  VastaaPoista