perjantai 25. maaliskuuta 2016

Pikkuperhoset lentelevät

Melkein taas viikko hurahti näissäkin sukissa ennenkuin valmistuivat. Eikä tulleet omaan jalkaan sopivat kun neuloin 2½:n puikoilla ja langat ovat ohutta ja kirjoneulehan aina kutistaa sukkaa. Jospa joku pienijalkainen tykkäisi. Terän pituus on vain 22cm.
Perhosiahan näissä lentelee vaikka kuviot ovatkin aika epäselvät. Olisi pitänyt suosiolla ottaa joku pidempiliukuinen lanka kuviolangaksi. Onneksi oli mallikuviot ennestään jo kopioitu paperille ja molempiin sukkiin omansa eli peilikuviot. Olisi voinut jäädä peilikuviona tekemättä kun tuo mikrotuki ei pääsiäiseksikään tullut kotona käymään. On kuulemma siskollaan kissavahtina nämä pääsiäispyhät.
Sukkapari painaa tasan 50g. Laitoin taas yöksi kostutettuna pyyheliinan väliin ja kirjan painoksi päälle. Tulee niin siistiä, niin siistiä. Oikein kauhistuttaa kun tuolla fb:n puolella joku sanoo että prässää sukkansa ja muut neuleensa. Voihan niitä kostean rätin läpi höyrytellä mutta varmempi keino tämä kostutettuna pyyhkeen välissä, niin ei ainakaan langat mene pilalle.

6 kommenttia:

 1. Kauniit värit, vahinko, että perhoset hukkuu.
  Hurmaava huivi pari postausta taaksepäin, komeat värit siinä.
  Hyvää pääsiäistä Sinulle!

  VastaaPoista
 2. KAUNIIT TULI.
  Mukavaa Pääsiäisen Aikaa Sinulle

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat! Miekin kauhistelen neuleiden prässäämistä, tosin vielä pahempaa on se, ettei viimeistellä ollenkaan. Prässäämisessä silmukat vain menevät lyttyyn.

  Mie upotan neuleeni veteen (joskus jopa pesen), puristelen vedet pois, kääräisen isoon pyyhkeeseen ja puristelen vesiä vielä pois, venyttelen neuletta pituus- ja leveyssuunassa ja lopuksi laitan toisen pyyhkeen päälle saunan lauteille kuivumaan. Kaunista tulee.

  VastaaPoista
 4. Kauniit ja hempeät kevät sukat =))

  VastaaPoista
 5. Onpas pirtsakanväriset sukat, kauniit :-)

  VastaaPoista
 6. Väri on ainakin kovin keväinen. Perhoset ovat laskeutuneet kukkaniityn sekaan. :)

  VastaaPoista