maanantai 13. lokakuuta 2014

Sukkapari Heinälatoon

Nyt on "meiän äiti" ollut ahkera kun on saanut oikein kaksi paria sukkia esittelykuntoon.

Vaikka tykkään kirjoneuletta neuloa, niin ei ole aikoihin mikään tökkinyt niin kuin nämä sukat. Olen kai liiaksi vertaillut omia tekemiäni muiden kauniisiin kirjoneulejämälankasukkiin. Eikä näistä sitten tullutkaan omaan jalkaan sopivat vaan jollekin pienempijalkaiselle. Kun ei vaan päähän mene että kirjoneule vaatii isommat puikot kuin pitsi- tai sileä neule. Pitänee lahjoittaa johonkin joulukeräykseen lapselle. Koko on varmaan lähempänä 35-37 kuin omaa kokoani. Kolmosen puikoilla neuloin ja muistin jopa päätellä joka kuvion jälkeen langanpäät piiloon. Kylläpä olikin lopussa kiva kun ei ollut kuin alku- ja loppupätkät pujoteltavana.
Mallikuvioita otin useammasta eri käsityöopuksesta sen mukaan miten silmukkamäärät täsmäsivät. Tuossa kiilassa kantapään jälkeen töpeksin mutta saa kelvata. Ei oikein menneet silmukat tasan mallikuvion kanssa. Näissä melkein kaikki langat Nallea ja sukat painavat 90g.

Nämä toiset sukat sitten ovatkin eri juttu. Kun saa yhdellä langalla neuloa ja pienemmillä puikoilla. Se on tuo koko 2½ juuri semmoinen sopiva minulle. Lankahan on yksikierteistä Drops Delightiä.

Vähän on liian reiällinen malli talveksi mutta täytyy pitää alussukkia tai säästää kesään. Nyt kun olen tehnyt muutamat parit vähän pidemmillä varsilla, niin jää harmittavasti semmoset vähän alle kerän lankaa jäljelle. Siis nämäkin sukat painavat 55g, että täytyy tosissaan aloittaa kohta jämälankasukkia neulomaan.

Minulla oli taas tuuria eräässä arvonnassa joka oli melkein vuosi takaperin tuolla Linnean neulomukset-blogissa. Lainaan tähän kuvat hänen blogistaan. Noin kauniisti kun oli pakattu, niin ei meinannut raaskia purkaa koko pakettia ollenkaan. Heijastimen olenkin jo virittänyt laukkuuni viime perjantaina kun oli tämä Roosanauhapäivä. Tuossa kuvastossa on monetkin sukat jotka miellyttävät silmiäni.

11 kommenttia:

 1. Upeat nuo kirjoneulesukat. Minäkin olen suunnitellut kutovani yhdet, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi aloittaa.

  VastaaPoista
 2. Sievät kirjoneuleet.

  VastaaPoista
 3. Kauniita sukkia molemmat. Aloitin myös kirjoneulesukat, ihan vaan oman mielen mukaan mitä juolahtanut kuvioita.... varteen myös alkuun valepalmikkoa, mikä istuu vallan nätisti.

  VastaaPoista
 4. Kivoja sukkia molemmat, varmaan löytyy käyttäjäkin!

  VastaaPoista
 5. Ihania sukkia ja varsinkin nuo kirjoneulesukat ovat mahtavat!

  VastaaPoista
 6. Kauniita sukkia, etenkin kirjoneulesukat! Minä en saa koskaan kirjoneulesukista sopivan kokoisia, aina jäävät liian pieniksi.

  VastaaPoista
 7. Ihania sukkia molemmat ja nuo kirjoneulesukat ovat suosikkini =))
  Kivan voiton sait !!

  VastaaPoista
 8. Upeita sukkia! Tsemppiä ensi viikkoon! Olet mielessäni.

  VastaaPoista