maanantai 20. lokakuuta 2014

Kuvioneulesukat jälleen

Yksi pari jälleen valmiina. Tuntuu että mitä ohuempi lanka niin sellaisen parin saan valmiiksi nopeammin. Tämäkin lanka neuloutui 2½:n puikoilla ja tein molempaa sukkaa samanaikaisesti 15cm:n KnitPron koivuisilla puikoilla. Sukkapari painaa 54g joten jäi taas jämälankaa kahdesta kerästä. (Oikeasti langan väri ei ole läheskään näin pinkinpunainen vaan enempi matta.)
Löysin taas mieleiseni mallin kirjasta NEULOMINEN: Perusteet-Kuvioneuleet-Neuleohjeet. Siinä alkumetreillä vaan huomasin että neuleestani ei tullut samalaista kuin kuva antoi olettaa. Siispä vähän purkua ja lisättyjä nurjia silmukoita niin johan alkoi näyttää samalta.
Minäkin voin pitää itseäni tällähetkellä viherpeukalona kun kesän jälkeen kukkaset lykkäävät kukkaa oikein urakalla. Vien kesäksi melkein kaikki sisäkukat ulos. En ihan avotaivaan alle vaan leikkimökin terassille. Siinä on alkukesästä niin aurinkoista että tahtovat paistua. Laskin äsken että noita kiinanruusuja on nyt sisätiloissa 7 ja kaktuksia 4. Keväällä katkoin kiinanruusuista latvuksia ja ne oli koko kesän vesipurkissa juurtumassa. Vasta elokuussa sain osan laitettua multaan ja nyt ne alkavat kukkia. Toisen kaktuksen kanssa kävi keväällä niin että purkissa olevista haaroista toinen katkesi eli olin kastellut sitä juurelle ja kai märkäni pois. Siitä poikkimenneestä otin pieniä oksia ja lykkäsin suoraan hiekansekaiseen multaan. Ne uudet kaktukset ei vielä sentään kuki. Vanhatkin vähän laiskemmin kuin ennen. Varmaan se kesäkuun kylmä vaikuttaa kukintaan.
Vielä on vajaa pari viikkoa aikaa kerätä satoa Sukkasato-tempaukseen. Yhdet keskeneräiset on puikoilla ja jos vielä yhdet junasukat saisin aikaiseksi.

5 kommenttia:

 1. Kyllä on tavattoman kauniit pitsisukat. Aivan ihania sinun kukksesikin.

  VastaaPoista
 2. Kauniit on, samoin kuin nuo aiemmatkin parit!

  VastaaPoista
 3. Sukat ovat somat, mutta kiinanruusut ovat upeat! Olen kade, onnistun aina tappamaan omani.....

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukkaset. Sopii väriltäänkin noihin kukkasiin.

  VastaaPoista
 5. Ihanat sukat! Ihana väri! Ihana :)

  VastaaPoista