keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Raitasukat on valttia

Nämä raidalliset parit ovat sitten viimeiset tämänvuotiseen Sukkasato-tempaukseen. Ihailin joidenkin bloggaajien sivuilla olevia raitasukkia ja ajattelin josko osaisin itse neuloa niin kauniit. No se kauneushan on katsojan silmissä.
Ensin sain valmiiksi tuon Nalle-parin. Sukassa on neulottu 2 riviä vihreällä ja 3 Taika-langalla. Kolmosen puikoilla neulottu ja painoa 74g. Olen alkanut neulomaan tuota vahvistettua kantapäätä vielä jalan allekin niin kauan kun kaventelen siinä kiilassa silmukoita pois. En ole vielä päässyt kokeilemaan että kestääkö sukka kauemmin ehjänä tällä tavoin.
Muuten meni mukavasti mutta tuo lankojen vaihtokohta tuppaa kirraamaan. En uskaltanut jättää lankoja paljon löysemmälle siinä kohdin. Jätin vaihtokohdan sukan sisäsivulle kun ajattelin että jos se jalkapohjassa vaikka painaa.

Toinen pari sitten ihanasta Zeldan värjäämästä langasta, nimeltään Coolmint. Langan olin kerinyt kerälle jo aikaa sitten eli muutama vuosi takaperin kun tämän ihqun langan olin tilannut. Koostumus langassa on 75% sw-villa ja 25% polyamidi, 100g/420m.
Minusta tuli tosi kauniit vaikka ei tuo kuvio paljon näy. Olisi voinut ihan perussukat sileällä neuloa mutta kun se on niin tylsää. Tämä kuviohan on itsessään tosi helppo ettei sitä parin ekan kuvion jälkeen tarvitse kirjasta vilkuilla.
Sukissa on 12s puikolla ja neulottu 2½:n puikoilla ja lankaa meni 54g. Tuo oli alunperin 100g:n kerä joten siitä tulee vielä toiset sukat mutta täytyy taas harjoitella sitä varpaista varteen teknikkaa. Nämä ovat siis järjestyksessään 7:s ja 8:s pari Sukkasato 14 juttuun ja siellä Heinäladon puolelle.

16 kommenttia:

 1. Nättejä sukkia! :) Minä teen aika usein samaan tapaan raitasukkia kuin sinä nyt Nallesta, mutta yleensä teen aina kaksi kerrosta värillä, joskus olen tehnyt jopa kolmestakin raitalangasta. Harjoittelemalla oppi senkin, että lanka tulee vaihtumiskohdeassa sopivan kireälle. ;)

  VastaaPoista
 2. Pirteitä sukkia. Vihree on vaan tosi hieno väri:)

  VastaaPoista
 3. Mukavan iloiset sukat nuo Nallesukat. Kiitos ideasta tehdä vahvistettua kantapäätä pitempään. Siitä kohdalta minullakin menee aina sukka ensimmäiseksi puhki, auttaiskohan tuommoinen.

  VastaaPoista
 4. Pirtsakoita sukkia. Kauniita nuo raidat.

  VastaaPoista
 5. Ihania sukkia, nuo keltasen kirjavat ovat kuin kesäinen niitty kukkineen.

  VastaaPoista
 6. Kauniita sukkia. Jos teen vahvistetun kantapään teen sen yleensä noin kuin sinä nyt. Siitä en tiedä kestääkö kauemmin kun en ole saanut vielä yksiäkään sukkia hajalle.

  VastaaPoista
 7. Nuo raitasukat on aivan ihanat!

  VastaaPoista
 8. Aivan ihania raitasukkia.. Katsotaan joskin minäkin vielä..
  Mukavaa marraskuuta =))

  VastaaPoista
 9. Mie tykkään raitasukistasi. Ne ovat ihanan raikkaat!

  VastaaPoista
 10. Nua Nallesta tehdyt on ihanan pirtsakat!

  VastaaPoista