lauantai 3. toukokuuta 2014

Keväänvihreät sukat

Kun nyt vallan on kylmää, muutamaa lämmintä päivää lukuunottamatta, niin olen keskittynyt villasukkien neulomiseen. Yhdet sain jo valmiiksi asti vaikka nekin muutaman viikon olivat siinä kahden vaiheilla.
Nämä sukat on arvuuteltu tuolla fb:n puolella silloin kun aloitin niitä neulomaan. Itseänikin huvitti se varren alun kuppimaisuus. Ei sitä tiedä millaista alkaa tulemaan kun ihan oudolla kuviolla aloittaa.
Kirpparilta ostetusta Nalle-kerästä. Varmaan jo vanhempaa vuosikertaa kun on 150g:n kerä. Lankaa meni 60g pariin ja neuloin 3:n puikoilla. Sivu jolta tämänkin mallikuvion otin, on hullaannuttanut minut täysin. Olen tulostanut sieltä useammankin mallin. Valmiita ohjeita ei siis ole, vaan mallikuva ja kuviomalli. Minulle se riittää kun muutenkin neulon mieluusti omilla sovelluksilla. Varsinkin sukat on niin helppo neuloa muuten perusmallilla kun varren ja jalkaterän päälliosan sitten laittaa jollain kuviolla, mikä täsmää käyttämääni silmukkamäärään.
Sitten jatketaan taas sukilla. Tykkään noista Dropsin langoista, mutta kun aloitin tuota oikeanpuolimmaista sukkaa neulomaan, niin tuli jotenkin tunne kuin olisi hamppua neulonut. (En ole edes tiskirättejä hampusta tehnyt, joten en tiedä millaista hamppu on, mutta luulen vaan tietäväni.) Jotenkin semmosta kuolleen olosta villaa. Ei karkeaa, eikä pistelevää, mutta tuntu ei ole oikein hyvä.

Kovin tulee erinäköistä vaikka kerät ovat samaa erää ja päällisin puolin samannäköisiä. Minulla on neljä kerää tuota samaa erää ja yritin etsiä vähänkin samanmoisia, mutta ei niissä ole. Eipähän tuo käytössä haittaa erivärisyys kun nyt muutenkin pidetään eriparisukkia.
Olen tämän langan ostanut Lankahamsterien ryhmästä fb:n puolelta. Vyötteessä lukee että handpainted 100% casmere yarn. Painoa on vain 50g, että jonkun pienen huivin tästä saan. Väri on muuten mun makuuni, mutta ihmettelen sitä värjäystä kun vajaan metrin välein on semmosia 0,5cm:n pituisia pohjalangan värisiä pätkiä koko matkan. Se on kahdesta väristä alkuaankin se lanka. Vaalean sinistä ja vaalean harmaata yhdistetty. En sitten tiedä miten semmonen pieni värjääntymätön pätkä oikein harvassa pitsineuleessa edes näkyy. Se jää nähtäväksi.

9 kommenttia:

 1. Kaunis kuvio niissä vihreissä sukissa! Delightiä en ole itse sukkiin kokeillut, sitä on kyllä takin verran laatikossa odottamassa.

  VastaaPoista
 2. Ihanan keväinen väri ja kuvio on kaunis =))

  VastaaPoista
 3. Kauniit vihreät sukat. Kivan väriset nuo toisetkin. Mallineulesivu on mielenkiintoinen :)

  VastaaPoista
 4. Ruoho tulee noista sukista mieleen:) Kaunis mallikuvio. Täällä on +2 astetta lämmintä, joten sukille voisi olla käyttöäkin.

  VastaaPoista
 5. Hienot sukat niistä tuli, kiitos linkistä. Sinulle on haaste blogissani:)

  VastaaPoista