torstai 31. lokakuuta 2013

Violetit huopikkaat

Vielä kun oikein pinnistin, niin sain tämän yhden parin tuonne Sukkasato 2013 Perunalaariin. Vaikka en tuosta huovuttamisesta erityisemmin pidä, niin piti taas kuitenkin koittaa, että onnistuuko. Tuota harmaata oli semmonen vajaa kerä jostain saatua, eikä ollut vyötettäkään. Luotin siihen että sekin on Huopasta. Yritin olla fiksu ja tein muka hienon suun noihin tossuihin, oikein hunajakennoneuletta. Eipä tullut pieneen mieleenikään ettei se enää huovutuksen jälkeen näy. No koitettu on nyt sekin.
Neuloin ensin nuo harmaat ja keräsin sitten silmukat tuosta reunasta. Muuten neuloin ihan perussukan ohjeella. Kantapäänkin tein ihan vain yksinkertaisen, kun ei missään saappaissa kuluteta. Tuohon kantapään alle tein sitten vahvistettua, kun siitä tavallinen sukka melkein ensin kuluu. Teräosuuden neuloin siinä 40cm pitkäksi kun Novitan tossuohjeessa on 39cm siinä toisenlaisessa mallissa. Minulla oli puikot nro 5 kun vyötteessä on suositus 8-10 numeron.
Huovutin tossut tänäaamuna pussilakanan ja muutaman muun pyykin kanssa 40asteessa ja linkosin aika isolla nopeudella.Tossuihin meni lankaa siinä kahden kerän verran eli 200g. Vähän jäivät liian suuriksi minulle vaikka isojalkainen olenkin. Ehkä semmoseen 42-44 numeron jalkaan on paremmat. En viitsi enää uudelleen huovuttaa, jospa ne jonkun jalkaan sopivat. Tässä olisi joulupukin konttiin täytettä.

9 kommenttia:

 1. Kivan malliset tossukat. Huovuttaminen on aina vähän arpapeliä.

  VastaaPoista
 2. Kauniit tuli! Minullakin aina jännitystä riittää, kun koneen luukun avaan huovutuksen jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Harmi kun kaunis reunus meni pikkuseen hukkaan nyt. Ens kerralla neulot reunuksen ei-huopuvasta langasta. Kauniit töppöset kuitenkin ovat ja väri on hieno.
  Mukavaa marraskuuta Sinulle.

  VastaaPoista
 4. Täällähän näyttää kivalta. Toisen blogin kautta tänne löysin.
  Laitankin seurantaan :-)

  VastaaPoista
 5. Ihanat ja kauniin väriset.
  Hyvää Pyhaäinpäivää ja leppoista viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
 6. Nätit tuli ja takuulla lämmittää.

  VastaaPoista
 7. Ihanat tossut! Minullkin olisi Huopasta useampi kerä, vaan en vain saa tehtyä niistä mitään.

  VastaaPoista