perjantai 4. lokakuuta 2013

Alamittaiset säärystimet

Kun ei sukkia nyt vaan näy tippuvan Perunalaariin, niin tehdään sitten säärystimiä. Näitä neulookin vähän nopeammin kun ei tarvitse kantapäitä vääntää eikä mallia kytätä.
Aloitin tuosta Tiikerilangasta jo sukkia mikrotuelleni, mutta vanhempi tyttö sanoi että olisi tarvetta tuollaisille lyhyemmille säärystimille. Kun on lyhytvartiset sukat ja alamittaiset legginssit pitkien housujen alla, niin nilkat kylmettyy. Voihan noita ranteenlämmittiminäkin käyttää tai toisia jaloissa ja toisia käsissä. Tyttö keksi noille nimiä ja yksi vaihtoehto oli "nilkuttimet".
Neulottu 1o, 1n muuten 56s, mutta lisätty 2cm ennen loppua silmukoita. Eipä sitä paljon tuosta huomaa että aina joka viidennen silmukan jälkeen on lisätty yksi silmukka. Tiikeripariin meni lankaa 28g ja punaiseen 32g. Neuloin 2½:n puikoilla.


Olen aina jossain välissä neuloskellut Dropsin Delightistä pitsiliinan ohjeella semmosia ympyröitä, jotka olisi tarkoitus virkkaamalla yhdistää huiviksi. Sain idean fb:n jostain neulontaryhmästä kun siellä oli joku tehnyt huivin. Siitä projektista sitten joskus tulevaisuudessa kuvia.

11 kommenttia:

 1. Kiva kun nilkatkin pysyvät lämpiminä :)

  VastaaPoista
 2. Hauskat nilkuttimet. :) Paljonko noilla on pituutta?

  VastaaPoista
 3. Komiat säärystimet, ne pitää lenkillä mukavasti nilkat lämpiminä.

  VastaaPoista
 4. Kivat nilkuttimet:) Meidänkin tytär pitää säärystimistä, pitäisi taas uudet kuulemma tehdä.

  VastaaPoista
 5. Säärystimet ovat kyllä käteviä. Ite tykästyin niihin ku muutama vuosi sitte neuloin itelleni toiset säärystimet. NIin kovalla käytöllä ovat olleet, että sais uuet tehä jo.

  Kivan väriset nuo punertavasävyset.

  VastaaPoista
 6. Nilkuttimet sopii puntin alle paremmin kuin säärystimet.

  VastaaPoista
 7. Nuoret tykkäävät nykyisin kovasti säärystimistä.Itsekin olen monet jo tänä syksynä lastenlapsille kutonut.- Kivoja värisävyjä olet löytänyt.Ne oikein houkuttelevat ottamaan puikot esille.

  VastaaPoista
 8. Tyrnit ovat vitamiini pommeja. Lisäksi suosittelee runsaasti valkosipulia ja höyry hengitystä. Astmaatikot irrottavat limaa siten, että 1,5 l:n limsapulloon laitetaan vettä ja puhalletaan muoviputkella ilmaa niin, että kuuluu kova poroja. Pikaista paranemista?
  PS. Oiva nimi tuo nilkutin :-)

  VastaaPoista
 9. Silloin nuorena likkana, kun soitin päätoimisesti hanuria, mulla oli ranteenlämmittiämiä :) Ne on oikein käteviä.
  Säärystimiä ei ole ollut myöskään vuosiin mutta täytyypäs yrittää korjata tilanne. Ehkä ne auttaisivat jalkasärkyihin. :)

  VastaaPoista