lauantai 26. lokakuuta 2013

Säärystimet

Kohta se on tämäkin hauskanpito ohi, eli Sukkasatoto 2013. Hirveen laiska olen ollut tai sitten niin paljon muuta tekemistä, että ei ole montaa paria neulottuja tipahtanut Perunalaariin. Vähän toista viikkoa kesti saada valmiiksi nämä säärystimet. Vaikka mallikuvio jonka kelpuutin sitten vihdoin ja viimein, oli aika helppo eikä tarvinnut sitä kytätä kaiken aikaa, niin ohuesta langasta on hidasta saada valmista. En valita kun tykkään ohuista langoista ja pienistä puikoista.
Viikko takaperin olin ekan säärystimen kanssa tässä vaiheessa. Mallikuvio löytyi sitten aika helposti kun muutaman kirjan selasin läpi ja katselin että mikä silmukkaluku täsmäsi. Tämä kuvioneule on kyllä kiva siitä ettei tarvinnut miettiä mitään pohjekavennuksia.
Loin alkuun 70s 3:n puikoille ja vaihdoin heti 2½ puikot ja resorin neuloin 1o, 1n. Siitä oli helppo jatkaa tuota mallikuviota. Lankaa oli siis yksi 100g:n vyyhti ja neuloin niin että yhtään ei jäänyt lankaa tähteeksi. Sain pääteltyäkin niin että juuri riitti. Viimeisen kymmenen silmukan osalta jouduin kyllä purkamaan lopusta ja hieman kiristämään päättelykerrosta, että jäi se 5cm:n pätkä, jonka sitten pujottelin.

Lanka siis ihanan ohutta, 60% super merino/15% nylon/15% bamboo/10% silkki. 380m oli 100g:ssa ja puikkosuositus vyötteessä US 3-5. Mallikuvio tuosta kirjasta, josta löytyy kyllä paljon kivoja mallikuvioita.
Nämä säärystimet neuloin niinkuin sellaisiksi yöllä pidettäviksi kun pohkeeni kramppaavat välillä kovinkin. Pyjaman lahkeet kun ovat löysät ja nousevat polviin. Jospa näistä olisi apua.

16 kommenttia:

 1. Kivat säärystimet ja tarpeeksi pitkät, mie tykkään pitkistä, ne voi rullata nilkkaan jos haluaa. Minun malli on vaan kaikkein helpoin!....Etsin kirppiksen ilmaiskorista neulepuseron, leikkaan siitä hihat ja virkkaan reunuksen leikkuu päähän, ettei purkaannu. Helpot ja mukavat pitkien housujen alla, kotonakin, saati koiran kanssa ulkoillessa. Ja samasta puserosta voi pienentää koiralle neuleen....

  VastaaPoista
 2. Hyvännäköinen mallikuvio ja sopii hyvin säärystimiin.

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen mallikuvio. Nätit tuli. :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat säärystimet. Minäkin pidän ohuista langoista.

  VastaaPoista
 5. Näppärän näköiset ja varmaan miellyttävät pitää.

  VastaaPoista
 6. On kyllä kiva mallikuvio, pitäisi joskus testata!

  VastaaPoista
 7. Ihanat ja kaunis pintaneule. Minullakin tuo kirja, josta välillä etsin ideoita.

  VastaaPoista
 8. Kauniit säärystimet. Minulla on tuo sama kirja, mutta olen kovin laiska etsimään sieltä malleja. Pitäisi ryhdistäytyä sillä saralla ;)

  VastaaPoista
 9. Hienot ja tyylikkäät säärystimet! Tuossa kirjassa on paljon kivoja ideoita.

  VastaaPoista
 10. Kiitos vierailustasi blogissani! Voi, miten kauniit nämä säärystimesi! Minulla on vielä se lotus yarn kerillä (värjättynä kylläkin), koska en ole osannut päättää, mitä tekisin siitä......

  VastaaPoista
 11. Yksinkertainen on kaunista ja varmasti myös toimivaa!

  VastaaPoista