sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Keväisiä iloisia värejä

Meinasin saada äkkiä valmista kun teen pieniä vauvantossuja mutta kyllä niissäkin aikaa tuhraantuu. Piti tehdä junasukat tuosta punertavasta langasta mutta punnitessani pieniä keriä kädessäni tulin siihen tulokseen että täytyy vähän oikaista ja tehdä vaan puoliksi junasukat. Eihän noihin enempää lankaa mennyt kuin 19g. Lanka on Kool-Aidilla värjättyä purkulankaa, oiskohan Novitan merino-woolia.

Nuo tossukat on neulottu äitini kehräämästä karitsanvillasta. Siis tuo valkea lanka. Myös purkulankaa lasten villatakista joka oli äitini neuloma. Sitä oli hyvin vähän pidetty, enkä raskinut viedä kirpparille. Siinä oli vielä muutaman pesun jälkeen havaittavissa lampaanvillan lanoliini. Tuo punainen raidoissa ja kukissa oli niitä värjäyskokeiluja, eikä tietoa mitä lankaa, paitsi värin kiinniottavuuden perusteella villaa varmaan enempi osa. Painoa tossuparille tuli 17g.

Tossun mallihan on Puikkojen polut-blogista, jossa ei ole kyllä kuvia sen viimekesäisen vuodatuksen kaatumisen seurauksena. Bloginpitäjällä on myös uusi blogi bloggerin puolella.
Tässä osa arvontavoittoa joka meni PILVIKIRSIKALLE. Puuvillalangoista virkattuja Africankukkia.  Olihan siinä muutakin mutta jospa paketinsaaja esittelee omassa blogissaan sitten kun on saanut sen.
Eilinen iltapäiväkahviaika ja tänäänkin meni herkutellessa pannarilla, mansikkahillolla ja kermalla. Minä olisin pärjännyt ilman noita lisukkeita mutta pojat olivat sitä mieltä, että kyllä siihen kuuluu mansikkahillo ja kerma. Ei se tuo vartalo oikein kestäisi moisia herkkuja mutta kunhan ei tavaksi tule, niin muutaman kerran vuodessa voi pannaria noin raskaasti maustaa.

9 kommenttia:

 1. Söpöjä pikkuisia tossuja ja nuo afrikankukat ovat ihania. Nam, kyllä pannari on hyvää...

  VastaaPoista
 2. Kivoja tossuja ja ihastuttava tosiaan tuo Afrikankukka-kuvio. Ja mikä ettei herkutellakin välillä...

  VastaaPoista
 3. Voi kun ihania juttuja tulossa. Kyllä kelpaa postipoikaa odotella nyt. Tyttäreni yhden afrikankukkapeiton virkkasi viime keväänä, siis vauvakokoa. Ja ihana siitä tuli. Tuo on kiva malli.
  Ja kivoja vauvasukkia olet tehnyt. Pannarikin on hyvää. Meilläkin päästään pannarin makuun taas kun yksi lehmä poiki tänään.

  VastaaPoista
 4. Kauniita töitä ja herkkuja nam!

  VastaaPoista
 5. Söpöt tossut ja sukat. Ja niin makoisan näköinen pannaripala, että...
  Ihana tuo aiempi fuksia neulonnainen! :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita neulomukuksia, ja nam pannaria =))

  VastaaPoista