lauantai 3. marraskuuta 2012

Lanka- ja kirjaihanuudet

Selatessani noita seurannassani olevia blogeja, jossain hehkutettiin näistä ihanista kirjoista. Koska itse tykkään neuloa kirjoneuletta ja tehdä sukistakin kirjoneuleisia, niin heti piti tsekata että mitä tuommoiset kirjat maksaa ja saako jostain ilman postimaksua.
Sähköpostiini tulee adlibris.com-kirjakaupan postia ja sieltä nämä kirjat löysin. Vieläpä tosi edullisesti, sukkakirja 17,30€ ja Fair Isle 17,20€. Niissä on silmänruokaa enemmän kuin ehtii käsin toteuttaa.

Sitten tuo lankakerä tuossa kirjojen vieressä. Huivia siitä ajattelin kun on niin pehmoista ettei yhtään kutita herkkää kaulaakaan. Testasin sitä vyyhtinä eilen ennenkuin aloin keriä kerälle. Sehän on Donatella, Zeldan Dippiä ja sisältää 80% superwash merinoa, 10% nylonia ja 10 casmerea. Kun on noin ihana lanka niin huivimallikin pitäisi löytyä ihan viimeisen päälle. Tuolta Ravelryn ehtymättömistä varastoista pari mallia löytyi, mutta tuleeko huivia vai jotain muuta. Ei sitä ennen tiedä ennenkuin on pari kertaa kerän neulonut ja purkanut. Kolmannella kerralla voi jo onnistua.

Huomenna olenkin jo tähän aikaan Ruissalon kylpylässä nauttimassa tuetun loman mukanaantuomasta rentoutumisesta. Pääsimme samaan huoneeseen samanikäisen ystäväni kanssa. Olemme tunteneet toisemme kansakoulun viidennestä luokasta lähtien. Välillä harvemmin tavanneet, mutta aina tienneet missä toinen kulkee. Nyt kun molempien lapset on jo suuria, on meillä taas aikaa enemmän ystävyyden hoitamiseen.

5 kommenttia:

 1. Jotakin kaunista tuosta mukavan värisestä langasta sinun käsissäsi syntyy, olet todella taitava neulomaan.
  Tuon kirjan Sukkia Rakkaudella aion ostaa jos jossain satun näkemään.
  Oikein rentouttavaa, ja hauskaa lomaa teille.

  VastaaPoista
 2. Nätti väri; siitä tulee kaunis huivi!

  VastaaPoista
 3. Kauniin väristä lankaa:) Tuo sukkakirja on ollut minulla lainassa kirjastosta jo jonkin aikaa, olisi aika jo palauttaa... eikä aina vain lisätä laina-aikaa. Täytyykin tutkia kirjasto jos tuo fair isle neulekirja olisi valikoimassa, tekisi mieli tutustua.
  Rentouttavaa lomaa.

  VastaaPoista
 4. Pieni hetki on vierähtänyt kun olen viimeksi käynyt täällä kurkkimassa.. Olet kutoillut ihania sukkia wau..
  Nuo kirjat vaikkuttavat kiinnostavilta. =)

  VastaaPoista
 5. Minua kans ihan hirvittää, kun toiset käyvät avannossa tai kylmässä vedessä uimassa. Itse olen arka kylmälle. Nuo tuetut lomat ovat tarpeellisia. Olen ollut niillä itsekin joskus.

  VastaaPoista