keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Synkät sukat

Kirjoneulebuumi jatkuu sukkien osalta, vaikka yksinkertaiset eli yhdellä langalla neulotut saisi nopeammin valmiiksi...tai saisi ja saisi. Minusta kun on kyse, niin aina siinä se viikko menee yhdessä parissa vaikka olisi ihan perussukasta kyse.

Nämä ovat siis kuudennet sukat minulta Perunalaariin. Tuossa varren alun jälkeen on pätkä tummemmalla sinisellä kun meinasin tehdä raidalliset eli olisin käyttänyt eri pituisia pätkiä saadakseni niitä vähenemään. Tätä vaaleampaa sinistä olikin niin paljon että vielä jäikin. Musta 100% luonnonmustaa ja siniset jotain vyötteettömiä lankajämiä. Tuo tummempi sininen taitaa olla jämälankaa ryijystä jonka tein itselleni 50-vuotislahjaksi. Sukkaparille tuli painoa 104g ja neuloin kolmosen puikoilla.

 
Muutama bloggaaja on neulonut sukkia kintaitten mallikuvioilla. Minä otin mallia AINO PRAAKLIN Kirikindaid SETUMAALT. Kun mallin ruutukuvio oli niin pieni ettei meinannut klasit päässä nähdä, niin poikani suurensi minulle ruudukon. Kysyi vaan että onko tarpeeksi iso. Yläreunasta jäi pari riviä puuttumaan, mutta saahan sen jatkettua kun aloittaa uudelleen rivin seuraamisen alempaa.

Sitten joku kirjoitti siitä että työn jäljessä näkyy, miten lankoja on sormensä päällä pitänyt. Luin samasta asiasta jo ehkä viime vuonna tai joskus eli nyt sen kyllä tiesin mutta en jaksa olla niin täydellinen asian suhteen. Siksi tämä nurjan puolen kuva sukista. Ainakin sen tuossa pohjassa huomaa että lankoja on pidelty miten sattuu mutta se ei minua haittaa.

16 kommenttia:

 1. Kaunis kuvio ja varmasti tuollaiset hillitymmät väritkin löytävät käyttäjänsä.

  Minulla on ihan sama juttu, etten tosiaan jaksa miettiä miltä työni näyttävät nurjalta puolelta :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis kuvio! En ole koskaan vielä tehnyt kirjoneulesukkia; ehkä vielä joskus haluan kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Persoonalliset ja aivan ihastuttavat sukat. Synkkyys ei ole lainkaan sopiva ilmaisu, mielestäni tummat ;)

  VastaaPoista
 4. Ihanat, eikä ollenkaan synkät!

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat. Minulla toi kirjoneule tuppaa aina hiukan kiristämään.

  VastaaPoista
 6. Ei minustakaan nuo ole synkät, eläväiset ja liikkuvan oloiset tuolla kuviolla.
  Enpä ole ajatellut lankojen pitämisen vaikuttavan työn jälkeen; toinen lanka normaalisti vasemmalla etusormella, toinen väri oikealla etusormella, josta "vippaan" sen puikolla neulottavaksi.

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat eikä minustakaan yhtään synkät!
  Tule rohkeasti vaan mukaan Retriittiin seuraavalla kerralla. Ei siellä kaikkien kanssa tarvitse eikä ennätäkään tutustua. Riittää kun tuntee muutaman edes blogien kautta tai Ravelrysta. Siitä se lähtee! =)

  VastaaPoista
 8. Nuo sukat ovat oikein komeat, eikä ollenkaan synkät. Pikemminkin minun silmissä hienon väriset. Tuo nurja puoli on myöskin tavattoman siisti.

  VastaaPoista
 9. Nätit sukat januo värit on niin minun mieleen.

  VastaaPoista
 10. Hei! Oikein kauniit sukat olet neulonut. Samoin ihastelen blogipohjaasi, oikein kaunis!

  VastaaPoista
 11. Hienot sukat. Tykkään kuvioinnista ja väreistä.
  Mie olen ollut aiemmin todella vapaamielinen sen suhteen, kumpi lanka on päällä ja kumpi alla. Nyt olen opetellut ja pakottanut itseni kuribnalaisuuteen. En tiedä, onko siitä ollut muuta hyötyä kuin se, että langat eivät enää ole niin sotkussa kuin ennen.

  VastaaPoista
 12. Kaunis kuvio noissa sukissa eikä värikään ole ollenkaan paha. Minun silmiini sukkien nurja puolikin on todella siisti.

  VastaaPoista
 13. Tosi kauniit sukat :) En ole tehnyt kirjoneuletta vuosiin, mutta nyt on näkynyt puolella jos toisellakin niin kauniita kirjoneulesukkia, että omatkin sormet ovat alkaneet syyhytä...

  VastaaPoista
 14. Todella kauniit ja varmasti lämpöiset lapaset ja sukat.
  Siistin näköiset on nurjaltakin puolelta :)

  VastaaPoista