keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Sukat pojan jalkoihin

Nimeän nämä sukat "Pikkutähti"-sukiksi. Ohjeeksi tulostin Garnstudion sivuilta numeron 110-41. Siinä ohjeessa sukat ovat mallia yli polven mutta en minä jaksanut niin pitkiä tehdä. Näissä lyhyemmissäkin oli jo haastetta kerrakseen. Kysyin vanhemmalta pojaltani, että kelpaavatko ja kelpasivat.


Musta lanka on sitä samaa aitoa luonnonmustaa, (äitini lampaista) ja harmaa on Novitan Sukkislankaa, 40% villaa, 35% akryyliä ja 25% polyamidia. On edes toinen lanka sitten kestävämpää kulutuksen kannalta. Painoa sukkaparille tuli 140g ja ovat siten kirjoneuletta melkein kokonaan. Kantapään alapuoli neuloutui harmaaksi jonkun ajatuskatkon seurauksena. Neuloin 3½:n puikoilla ja loin alkuun 48s lisäten silmukoita alun vinoraitojen jälkeen niin että tähtikuviossa on 60s kaikenkaikkiaan. Tein vähän pitemmän varren kun on miehen sukista kyse.

Sukkien kärjet päättelin minulle uudella tavalla eli kolmen puikon päättelyllä. Olen joskus tallentanut ohjeen semmoisesta blogista kuin Stitsailuja: Kyökkipistoja - ei kiitos. Kuvion loputtua joka puikolla oli 5s eli kahdella puikolla siten 10 ja 10. Tulikin mukavan pehmeä kärki sukkiin. Aina sitä oppii jotain uutta tuosta sukan neulomisestakin.

Tämä olikin neljäs parini Sukkasato 2012-tempaukseen ja sinne Perunalaariin.

18 kommenttia:

 1. Todella kauniit sukat!
  Olen tänä iltana kierrellyt blogeissa ja löytänyt toinen toistaan kauniimpia neuleita, joita haluttaisi tehdä. Masentaa kun ei ole aikaa.

  VastaaPoista
 2. Tulin vielä sanomaan, että Stitsailuja-blogin päättelytapa on silmukointia neulomalla, kolmen puikon päättely on erilainen. Ohje löytyy vaikkapa Ullasta: http://www.ullaneule.net/0305/neuvot_kolmen_puikon_paattely.html =)

  VastaaPoista
 3. Kauniit! Erityisesti pidän tuosta sukan suusta, jossa on punainenkin raita piristeenä.

  VastaaPoista
 4. Tosi nätit sukat! Missasin tämän syksyn sukkasadon, kun oli mukamas niin paljon muuta touhua, etten ehtinyt tänne blogimaailmaan!

  VastaaPoista
 5. Tervehdys sinulle vihdoin tänne uuteen blogipaikkaan! Oletpa saanut paljon kaunista aikaan; varsinkin tuo upea musta päivänvarjo - syvin ihailuni pitsiurakoinnista. Minä väkerrän ensimmäisiä pitsisukkiani (edelliset yritykset kun menivät aina purkuun...)

  VastaaPoista
 6. Kauniit kirjoneulesukat :)

  Kolmen puikon päättely on oikein kätevä paitojen olkasaumoissa ja kokeilimpa sitä yksiin sukkiinkin.

  VastaaPoista
 7. Kauniit kauniit kirjoneulesukat olet tehnyt!

  VastaaPoista
 8. Ovatpa kauniit ja varmasti suuritöiset.

  VastaaPoista
 9. Voi kuinka onkin kauniit sukat!

  VastaaPoista
 10. Kauniit sukat, sekä kuvio että kiva vinoraitainen aloitus.

  VastaaPoista
 11. Onpa kivat sukat, kelpaa pojan astella.

  VastaaPoista
 12. Kauniit sukat olet neulonut!
  Kiitos kiitos kommentista, tosiaan, mulla on nuo hiukset päässeet vähän kasvamaan...

  VastaaPoista
 13. Tosi kauniit ja varmasti lämpimät.

  VastaaPoista
 14. Kylläpä oletkin tehnyt kauniit sukat !

  VastaaPoista
 15. Onpa tyylikkäät sukat! Varmasti vaikeat neuloa.

  VastaaPoista