sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Vanha slipoveri

Löytyi kaappeja penkoessa vanha slipoverini jonka olen neulonut joskus 1970-luvun alussa. Lankavalinta äitini joka osti langat ilmeisesti myymäläautosta. Ei muistikuvaa mikä lanka mutta osuuskaupan myymä Syreeni tulee ensimmäisenä mieleeni. En tiedä mitä lankoja silloin oli myynnissä kun kotona oli lampaita ja niiden villoista teetetyistä langoista enimmäkseen neulottiin. 

Slipoveria käytin kai sen vuosikymmenen kun ollessani Helsingissä opiskelemassa oli käytössä. Joku koulun henkilökuntaan kuuluva kysyi että kuka on osannut valita noin hyvin yhteensopivat värit. En ottanut siitä kunniaa itselleni. Ehkä olisin jättänyt ruskean valitsematta kun se ei ole koskaan kuulunut lempiväreihini. Punainen ja vihreä ovat olleet mun lempivärejäni ihan pienestä mutta ei siis ruskea joka tulee näiden yhdistelmästä. On vähän liian tiukka vaikka päälle mahtuukin. En ala laihduttamaan. Lanka on pysynyt hyvänä joten ehkä puran ja neulon vaikka sormikkaita. 

1 kommentti:

  1. Niin 70-lukulainen liivi, että ihan nostalginen. Värit oli voimakkaita ja mallit oli aika tyköistuvia silloin. Ainakin omalla kohdallani olin huomattavasti kevyempi silloin.

    VastaaPoista