lauantai 14. syyskuuta 2024

Tempaus-testisukat

Taas yksi pari Niina Laitisen sukkien testineulontaa. Nimi on Tempaus ja ohje Novitan viikolla 37 ilmestyneessä Novitan sukkalehdessä jossa näkyy olevan muitakin urheilulajeja julkaistuja ohjeita. Malli oli varmaan sellainen että en huomannut ketään muuta tämän parin neulontaan osallistuvan. Minäkin katselin muutaman päivän että ei näy tekijöitä. Ajattelin että mun se on sitten tehtävä. Olihan tuossa jotkut osat joissa pitkiä lankajuoksuja mutta eihän se mikään ongelma ole kun jaksaa sitoa lankajuoksut.

Lankojen värit eivät mua mitenkään innostaneet mutta kun sattui kotona olemaan niin säästyin lankakaupassa käynniltä. Kun lanka on tarpeeksi ohutta niin tykkään kirjoneuleesta enemmän kuin pelkästä sileästä. Mun käsiala on vaan aika tiukka että sukkien terä tulee aina liian lyhyt. Ei voi puikkoja liikaa suurentaa kun sitten tulee niin harvaa neulosta. Nallen vahvuinen lanka näissäkin olisi ollut parempi vaihtoehto.


Venla on juoksevuudeltaan 100g/425m ja kulutus näihin sukkiin yhteensä 77g. Neulottu 2½:n puikoilla.

sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Vanha slipoveri

Löytyi kaappeja penkoessa vanha slipoverini jonka olen neulonut joskus 1970-luvun alussa. Lankavalinta äitini joka osti langat ilmeisesti myymäläautosta. Ei muistikuvaa mikä lanka mutta osuuskaupan myymä Syreeni tulee ensimmäisenä mieleeni. En tiedä mitä lankoja silloin oli myynnissä kun kotona oli lampaita ja niiden villoista teetetyistä langoista enimmäkseen neulottiin. 

Slipoveria käytin kai sen vuosikymmenen kun ollessani Helsingissä opiskelemassa oli käytössä. Joku koulun henkilökuntaan kuuluva kysyi että kuka on osannut valita noin hyvin yhteensopivat värit. En ottanut siitä kunniaa itselleni. Ehkä olisin jättänyt ruskean valitsematta kun se ei ole koskaan kuulunut lempiväreihini. Punainen ja vihreä ovat olleet mun lempivärejäni ihan pienestä mutta ei siis ruskea joka tulee näiden yhdistelmästä. On vähän liian tiukka vaikka päälle mahtuukin. En ala laihduttamaan. Lanka on pysynyt hyvänä joten ehkä puran ja neulon vaikka sormikkaita. 

sunnuntai 1. syyskuuta 2024

Kämmekkäät sukkalangasta

Vaikka vielä lupaa lämmintä ensiviikoksi niin on hyvä varautua siihenkin että joku aamu pyöräillessä alkaa kaivat jotain käsineitä. Ohuesta sukkalangasta 75% villa/25% polyamidi, neuloin noin S-koon kämmekkäät. Intialaisella peukalokiilalla tulee hyvin käteen istuvat vaikka kuvassa näyttävät merkillisen kierteisiltä. Palmikkokuvion löysin jostain kirjahyllyssä olevasta käsityökirjasta jossa on vain mallikuvioita. Itse saa sitten lankojen ja puikkojen mukaan lakea silmukkamäärät. Vaikka tuohon peukalokiilaan on montakin ohjetta netissä niin aina ei tiedä onko kiilan aloitus oikeassa paikassa.

Lankaa kului kämmekäspariin vain 50g ja neuloin 2½:n puikoilla.