tiistai 27. elokuuta 2024

Pinkkejä sukkia pienelle tytölle

Tuli pyyntö neuloa pienelle tytölle nätit sukat talveksi kun edelliset olivat jo liian pieniä. Lankojen väritys tietysti miellytti minua kun olen itsekin niin pinkkiä rakastava vaikka vanha olenkin. Sain itse päättää millä mallilla neulon niin nuo Sissukat-pupusukat tuntuivat ajateltuna sopivan hyvin vähän toisella vuodella olevalle tyllerölle. Kun ei kotoa löytynyt muuta pupulle sopivaa lankaa kuin tuo Rosemohair niin se sitten Nallelle kaveriksi. Täytyy vaan muistaa että sukat on pestävä käsin kun mohairlanka ei kestä konepesua. 

Toinen sukkapari on vähän yksinkertaisempi mutta mielenkiintoinen neulottava. Hunajakenno taitaa olla mallin nimi. En jatkanut samalla kuviolla jalkapohjaan kun ei tiedä jos painaa siellä kun on kuitenkin vähän koholla oleva kuvio. Kun hunajakenno on osittain nostetuilla silmukoilla niin jalkapohjan osa tulee pidemmäksi kuin jalan pääliosa. En ole itselleni neulonut samalla kuviolla etten tiedä miten se käyttäytyy jalassa.

Molemmassa parissa ranskalaiset kantapäät. Se vaan tuntuu niin paljon paremmalta jalassa kuin se normi eli hollantilainen. Kun ihmisen kantapää on kuitenkin sellainen pyöreä eikä kantikas. Pupusukkiin meni lankaa 54g. Neulottu yksinkertaiset osat 2½:n ja kirjoneule 3:n puikoilla. Kennosukat 46g ja neulottu 2½:n puikoilla.

sunnuntai 18. elokuuta 2024

Sininen setti vauvalle

Harvinaista että minulta tulee sinisestä langasta neulottuja tuotteita kun langoissani ei ole montaakaan ihan sinistä kerää. Aloitin myssyn teolla ja sitten neuloin nuo peukuttomat pienet kintaat. Vieläkin oli lankaa vähän jäljellä ja ajattelin että aloitan sukat siitä ja jatkan toisella laadulla. Tämä vaaleampi sininen lanka on 40% villa/20% bambu/40% akryyli. On niin pehmeää ettei pistele herkintäkään ihoa. Lämpimyydestä en sitten osaa sanoa mitään mutta onhan siinä kuitenkin villaa jonkinverran. Sukkien lanka on pääsosin 100% konepestävä villalanka Marimba. Vanhaa varastoa jota yritän saada aina välillä menemään.


Myssyn päänympärys noin 38cm ja sukkien terä 11cm. Molemmat mitat venyttämättä. Lankojen kulutus myssyyn 24g, kintaisiin 19g ja sukkiin 41g. Neulottu 2½:n puikoilla.

sunnuntai 11. elokuuta 2024

Sini-keltainen setti vauvalle

Sain ystävältäni ihanaa vanhaa 100% merinovillalankaa. Mitäpä siitä muuta kuin vauvojen asusteita kun ei kestä kulutusta kävelevien sukissa. Lankaa oli muutama 50g:n kerä että saisi vielä toisenkin samanlaisen setin. Tykkään tuosta norjalaisesta vauvamyssystä enemmän kuin siitä perinteisestä sik-sak-myssystä. Sukkiin olen alkanut vallan neulomaan ranskalaisen kantapään kun sekin miellyttää jalkaa enemmän kuin hollantilainen eli se mikä on suurimmalle osalle opetettu koulussa. Kintaat vähän junasukan mallilla mutta ei vartta niin pitkälti kuin sukissa. Pieni vauvahan ei tarvitse kintaassa peukaloa erikseen niin pysyy kaikki sormet yhdessä paikassa lämpimyyttä ajatellen.

Myssyyn meni lankaa 22g, sukkiin 28g ja kintaisiin vain 17g eli yhteensä 67g. Aloitan sukkien suun nykyään suuremmalla silmukkamäärällä ja kaventelen liikoja pois siinä ensimmäisen resoriosuuden jälkeen. Mikään ei ole kurjempaa kuin se että sukat kiristävät pohkeen kohdilta kun vauvoillakin voi olla pullukat pohkeet.

sunnuntai 4. elokuuta 2024

Sissukan mustikkaiset villasukat

Kirjoneule on vaan niin kivaa että mieluummin neulon sitä kuin pelkkää yksiväristä. Tuntuu että nopeammin tulee valmista kahdella langalla kuin yhdellä. Ohje sukkiin on Sissukan mustikkaiset villasukat ja on hänen sivuillaan ilmainen. Oikeastaan ohjeesta ei ole kuin tuo varren mustikkakuvio. Mulla oli jämälankoja eikä oikein tahtonut löytyä sopivia eikä tarpeeksi niin tein sitten teräosan erilaisen kuin ohjeessa. Ohjeen lanka oli 7 Veljestä mutta minulla ei ole sitä paksuutta niin korvasin sitten Nallella. Näin saa aina jonkun lankanyttyrän loppuun. Kärkeen piti vielä etsiä muuta väriä. Ihmeellisesti näyttää tuo vaalea turkoosi erinäköiseltä petroolinvärisen Nallen ja kärjen tummanvihreän kanssa. Ihan kuin olisi eri lankaa. 

Kantapään jälkeiset kiilakavennukset siirsin taas pohjaan kun en jaksanut laskea silmukoita että kuvio olisi jatkunut oikein kiilasilmukoiden loputtua. Kyllä tuo patti sopii hyvin jalan alle. Ei se siellä yhtään paina. Sukkien paino on 86g. Varsien resorit, kantapäät ja kärjet neulottu 2½:n ja kirjo-osuus 3:n puikoilla.