tiistai 16. toukokuuta 2023

Valkoiset ja kirjavat sukat aikuisille

Vaikka en paksuista langoista yhtään tykkää niin välillä täytyy kuitenkin niitä neuloa pois. Onhan näissä paksuissa se hyöty että valmistuvat nopeasti. Löysin tuollaisen kauniin mallikuvion Pinterestistä. Siinä mallissa oli käytetty ohuempaa lankaa joten näytti kivemmalta kuin näin paksusta langasta tehtynä. Malli on hyvä sukkiin kun se myötäilee jalkoja. Kuvio tekee sen että sopii monenmuotoisiin jalkoihin. Nuo nurjat osiot sen varmaan tekevät.

Lanka jota käytin on hyvin marinoitunutta Novitan SUKKIS-lankaa ja aikoinaan ostin ryijyn kudontaan välikuteeksi. Ostin silloin harmaatakin jonka sitten käytin ryijyyn ja jämiä olen nyt niitäkin sukkiin käyttänyt. Koostumus 40% villa/35% akryyli/25% polyamidi. Ihanan tuntuista kun ei pistele yhtään. Vähän tuo akryyli sukissa puistattaa mutta jollekin herkkäjalkaiselle sopivat.

Näiden alempien sukkien kuvion otin jostain mutta en yhtään muista mistä. Joku pisarakuvio tämä on mutta jos laittaa google-hakuun pisarasukat niin tulee joku verenluovutussukkajuttu. Jos pisaraksi kuvittelisi tuon kuvion niin sekin on sitten väärinpäin. Malliin käytin ensikertaa kantapään alle kiilakavennukset jotka muuten ovat tuossa jalan molemmin puolin. Sai kuvion jatkumaan kokonaisena entisen kiilakavennuksen kohdalla. Enpä tuota kavennustyyliä aio monesti käyttää. Vaikka ei se yhtään haittaa jalan alla niin vanha tyyli on parempi siitäkin huolimatta että kuvio on hetken sekaisin kiilakavennuksen kohdalla. 

Valkoisiin sukkiin meni lankaa 74g ja neulottu 3½:n puikoilla. Loin toki aloituksen 4:n puikolle ettei sukan varsi kiristä. Pisara-sukkiin käytin lankoja jotka ovat Novitan Nallea tai muita samanvahvuisia. Sukkien paino 97g ja neulottu 2½:n puikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti