sunnuntai 7. toukokuuta 2023

Pieni huivi kevääksi

Pienet projektit ovat mulle sopivia niinkuin tämä pieni huivi. Värikin on just` jetsulleen jees. Lanka tosin saisi olla hitusen paksunpaa mutta sitten olisi huivikin jo isompi. Malli on niinkin vanha kuin vuodelta 2014 kun neulottiin Päivi Mäkisen salaista huivia. Olen muutaman kavereillenikin neulonut kun ovat tykänneet näin pienestä kaulassa pidettävästä. Oma alkuperäinen alkaa olla jo viime metreillä kun olen sitä pitänyt jatkuvasti joka päivä hartioilla kesät talvet. Käytän sitä niin että solmin päät solmuun ja se solmu on tuossa rintojen kohdalla. Ilmeisesti se jotenkin kuluu niistä päistä kun ovat alkaneet purkautua. Toinen paikka josta olen joutunut korjaamaan on tuossa kaulan juuressa. Taitaa kaulan hiki ja muu erite kuluttaa kun ei siinä muuten kulutukselle ole altis paikka. 

Se alkuperäinen on sammalenvihreä ja lanka Dropsin silkki/alpakkaa, sitä ohutta huivilankaa. Taitaa tässä uudessa olla samat metrimäärät eli yhtä ohuesta langasta on kyse. Muuten meni hyvin mutta ennen loppureunusta puuttui 1 silmukka toisesta puolesta. Olin ilmeisesti jättänyt jonkun langankierron tekemättä. Kavensin sitten toisesta puolestakin sen yhden silmukan pois että tulivat molemmat puolet symmetriset.

Kun oli pienestä huivista kyse niin pingottelukin kävi aika joutuisasti. Liottelin huivia ensin lämpimässä vedessä puolisen tuntia. Pusertelin kuivaksi ja pujotin noita pitkiä puikkoja reunaan. Ei tarvinnut joka sakaraa erikseen nuppineulalla pingottaa. Ei tämäkään ihan onnistunut kun en jaksanut mittailla noita sakaroiden välejä yhtä pitkiksi mutta eipä se kaulassa ollessaan näy vaikka ei samoja välejä ole.


Lanka on SCHOPPEL Laceball 800m/100g ja koostumus 75% villa/25% polyamidi. Huiviin meni vain 39g ja neuloin 2½:n pyöröllä.

1 kommentti:

  1. Onpa todella kaunis huivi, en ihmettele ensimmäisen huivin loppuun käyttämistäsi.

    VastaaPoista