torstai 17. kesäkuuta 2021

Vauvalle junasukat ja peukuttomat kintaat

Tällaisista pikkutöistä tykkään erityisesti kun sattuu olemaan sopivia lankoja kotona ja tuttu malli niin jotain valmistuukin. Taas opin sen ettei kaikki vauvat ole mallia tikkujalat vaan toisilla on isommat pohkeet kuin toisilla. Silmukoita luodessa täytyy ottaa isompi puikko kuin se millä sukat sitten neuloo. Mallihan on kaikille tuttu junasukka. Lanka saa olla ihan 100% villaa tai merinovillaa niinkuin nämä sukat kun ei vielä ole kulutukselle altista. Valkoiset sukat 34g ja vihreät 35g. Neulottu muuten 2½:n puikoilla mutta kärkikavennukseen vaihdoin 2:n puikot.

Samoista langoista neuloin vielä yhdet peukuttomat kintaat. Helpot tehdä kun eivät vaadi edes ohjetta. Langan kulutus vain 17g ja neulottu 2:n puikoilla. 

Näitä hyvin vauvojen jaloissa pysyviä junasukkia täytyy aina olla neulottuna varastoon että on sieltä helppo ottaa viemisiksi vauvaperheeseen. Erittäin mieluisa väliaikaneule kun muuta ei keksi.

2 kommenttia:

  1. Samoin mulla on valmiina junasukkia vietäväksi lahjaksi. Lapsenlapsille rupesin aikoinaan tekemään ja olen neulonut toista sataa paria pitkästi. Sukat, jotka pysyvät vauvojen touhukkaissa jaloissa.

    VastaaPoista
  2. Junasukka se vaan säilyttää suosionsa vuodesta toiseen. On kuulemma hyvä pysymään jalassa. Monellako silmukalla teit nuo lapaset että tuli sukkiin sopiva koko ? Katselin noita edellisiäkin postauksia ja jopas siellä oli kauniita kirjoneulesukkia. Ne tekee jotka osaa, minä en osaa.

    VastaaPoista