sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Orvokkikuvioiset kirjoneulesukat

Tämäkin sukkapari on odottanut julkaisua jo alkuvuodesta. Testineulontaa Sukkaneuvos Katja Makkoselle ja ohjeen olen saanut s-postiini jo viimesyksynä lokakuussa. Aikaa testaukseen oli runsaasti ja se olikin ihan hyvä kun tahtoi ennen joulua olla muitakin kiireitä. Pari viikkoa sitten tuli lupa että voi julkaista somessa kuvia ja kirjoituksia kun ohje tulee syksyllä ilmestyvään kirjaan jonka nimestä mulla ei ole vielä tietoa. 


 Julkaisin eilen muutamassa fb:n ryhmässä kuvan valmiista sukkaparista jonka työnimenä on ollut "Mummon orvokit". Heti tuli kommentteja että orvokit ovat väärinpäin sukissa. Vastasin että mallikuvio on suunnittelijan näkemys ja minä vain testineuloin. Laitoin toki Katjalle viestiä että pitääkö sukkien nimi vaihtaa joksikin muuksi kukaksi tai kääntää mallikuvio ylösalaisin. Tämä on se ikiaikainen kiista siitä että pitääkö kuvio olla oikeinpäin edestä katsoen vai niin että sukkien pitäjä näkee ne oikein.

On tässä mallissa toki vähän mun omaa suunnittelua kun ehdotin Katjalle että pilkullisen teräosion sijaan sain neuloa orvokkikuviota jalkaterän päällä kärkikavennuksiin asti. Kiilakavennukset siirtyivät normaalista kohdasta hitusen alemmaksi jalkapohjaa kohti. Vasta ennen kärkikavennusta tasasin silmukat joka puikolle sama määrä.

Lankoina Novita Nallea jotain vanhempaa vuosikertaa. Värit vaaleanvihreä ja violetti. Kuvissa näyttävät välillä liian haaleilta ja toisissa liian tummilta mutta jokaisen tietokoneella tai puhelimessakin on eri sävyt. Sukkaparin resori ja kärki neulottu 2½:n puikoilla, kirjoneuleosio 3:n puikoilla. Lankojen yhteiskulutus 145g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti