tiistai 26. tammikuuta 2021

Jaanan JoulusukkaKAL

Nämä sukat odottivat valmistumistaan hetken tuolla käsityöpussissa. Aloitushan oli jo viimevuoden lokakuun puolella kun Jaana Talvitie julkaisi ensimmäisen osan Jaanan JoulusukkaKALista eli tuon varren resorin. Välillä jo hävisivät kaikki muut osat kun en ehtinyt ottaa talteen. Muutenkin ohjeita ilmestyi pari osaa viikossa. Löytyihän ne kuitenkin ja sain otettua talteen. Sukkien mallikuvioita oli kahteen eri malliin ja ajattelin että täytyy se toinenkin vaihtoehto vielä neuloa. Kauniit kuviot oli Jaana valinnut ja niin helpot toistot että iso plussa niistä.

Tiesin jo alkuun että punainen lanka ei riitä kärkeen asti. Kantapäähän asti neuloin ekalla punaisella molemmat sukat. Sitten löytyi pari pientä nyyskäystä vanhempaa alkuaan 150g:n kerässä ollutta Nallea. Sitä riitti jalkaterään juuri tuohon mistä alkaa kärjen kirjoneule. Se oli siinä sitten joulunpunaisen Nallen kanssa. Hetken mietin että millä kärjen teen ja löysin yhden 50g:n Regia 6-fädig eli jokseenkin Nallen vahvuista lankaa. Väri tummempi mutta ei paha ollenkaan.

Lankojen yhteiskulutus 114g. Neuloin resorin 2½:n ja varren kirjoneuleen 3:n puikoilla. Kantapäähän vaihdoin jälleen pienemmät puikot ja niillä neuloin koko terän vaikka siinä tuota kirjoneulettakin on. Tykkäsin kovin tästä neulerupeamasta kun tykkään kirjoneuleen neulomisesta. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti