lauantai 4. heinäkuuta 2020

Vaaleanpunaiset kukkasukkaset


Nyt valmistuivat kyllä niin hempeät sukkaset ettei vielä tähän neulomisikääni ole toisia samanlaisia ollut. Paitsi pari vuotta sitten kun tein ekat samanlaiset mutta valkoiset ja jos värin voi valita niin kyllä vaaleanpunainen valkoisen aina voittaa. Kuinka onkin juuri tasan kaksi vuotta siitä kun valkoiset neuloin.
Oli varastossa vain yksi 50g:n kerä tuota arwettaa vaaleanpunaisena. Suunnittelin jo neuloessa että miten jatkan kärjessä jos ei riitäkkään tämä kerä mutta hyvin riitti ja jäi muutama metri tähteeksikin. Kyllä langan laadulla on suuri merkitys sille millaista jälkeä tulee puikoilta ja täytyy sanoa että tästä langasta tulee tasaista ihan itsestään.
Simpukkareunuksen ohje on Puikkomaisterin blogissa olleesta ruususukan mallista jota neulottiin pätkittäin jonkun vuoden ystävänpäivän tienoilla. Enää ohjetta ei löydy sieltä mutta Novitan sivuilla on samanlaisen reunuksen malli. Toteutus on vähän erilainen mutta jos osaa etsiä youtubesta oikeilla sanoilla niin löytyy varmaan tämä mun käyttämä reunuskin. Oikeilla sanoilla tarkoitan englantia jota en itse osaa joten en osaa neuvoa enempää.
Kantapään neuloin ristiinvahvistettuna ja kantalapun reunaan tein kolme silmukkaa ainaoikeaa. Reunasta on helppo kerätä silmukat puikolle eikä jää suuria reikiä näkyviin. Olen alkanut jatkamaan kantapään vahvistettua neulosta niin kauan kuin riittää kiilassa kavennettavia silmukoita. Mulla itselläni tahtoo sukat kulua juuri siitä kohtaa rikki missä vahvistettu neulos loppuu siis jos ei jatka sitä pidemmälle. Kärkikavennus on spiraali ja molemmissa eri suuntiin. Tykkään pyöreästä kärjestä.
Kirjonta on näissä sukissa se kaikkein kivoin homma vaikka ei sitäkään voi illalla tehdä kovin myöhään silmät unesta ristissä niinkuin eräänä iltana tein. Seuraavana aamuna ei silmukat täsmänneet eli purkuun meni muutaman kymmenen silmukan osalta. Kuvioon riittää pienetkin pätkät lankaa. Sukkien paino 51g ja neulottu 2:n puikoilla.

2 kommenttia: