keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Vihreä sytomyssy

Sukkien välissä neuloin yhden sytomyssyn nimettömästä monisäikeisestä puuvillalangasta joka on lahjoituslankaa Anjalinin lankakaupasta. Vähän oli hankala neulottava kun tahtoi aina joku säikeistä jäädä pois puikolta ja sen huomasi vasta parin kerroksen päästä.
Tässäkään ei ole valmista ohjetta vaikka olenkin useamman myssyn neulonut pitsipöytäliinan ohjeella. Päälaelta siis aloitus niinkuin pitsiliinassakin. Loin virkkaamalla sormen ympäri kierrettyyn lankaympyrään 8 silmukkaa ja kiristin langanpäästä reiän umpeen. Niin kauan on helppoa kun seuraa piirrosta mutta ei sitäkään voi kovin pitkälle jatkaa että saa päähän sopivan myssyn. Kaventelin silmukoita sopivasti ympäri myssyn ja reunan tein kaksinkertaiseksi hiirenhammasreunalla. Silmukoita jäljentäen ompelin reunan kiinni eikä yhtään huomaa missä ne jäljitellyt silmukat ovat.
Lankaa kului melkein se koko 50g:n kerä ja neuloin 3:n puikoilla. Vielä tuolla odottelee valkoinen kerä niitä saatuja lankoja myssyksi neulomista.

2 kommenttia:

  1. Olet kyllä mestari. Tiesin sen kyllä aiemminkin. Hyvää kevättä ja terveisiä. Pohdimme joskus vuosia sitten pääsiäiskeinuja. Totesimme ne karjalaiseksi perinteeksi.

    VastaaPoista
  2. Uskomattoman ihanan mallinen myssy..kaveriksi upealle kaulurille;)

    VastaaPoista