maanantai 20. huhtikuuta 2020

Pari sytomyssyä lahjoituslangoista

Tuntuu ihan mukavalta neuloa välillä muutakin kuin sukkia. Nämä pari kappaletta sytomyssyjä lahjoituslangoista on melkein samanlaisia mutta kuitenkin erilaisia. Molemmissa aloitus on päälaella ja mallit ovat pienistä pitsiliinoista. Tykkään neuloa pitsiä mutta ei sellaisilla pienillä liinoilla olisi meidän huushollissa mitään tekoa. Sattuu niitä liinoja olemaan aiemmilta sukupolvilta jo vinot pinot vaikka ovatkin virkkaamalla tehtyjä.
Valkoisen myssyn neuloin ensin ja siinä on teeteen HILLA, 100% puuvillalanka. Lankaa oli yksi 50g:n kerä ja siitä jäi tähteeksi 1m. Ohuessa langassa käytin 2:n puikkoja, sekä sukka- että myöhemmin pyöröpuikkoa.
Tämä toinen myssy on väriltään joku vedenvihreä. Lanka on Novitan RENTO, 85% kierrätyspuuvilla/15% polyesteri. Neuloin 3:n puikoilla vaikka suositus oli 4-5. Lankaa oli 100g:n kerä ja myssyyn meni 90g. Seuraavan myssyn samasta langasta teen kyllä sovinnolla vaikka nelosen puikoilla jos tulisi vähän pehmeämpi lopputulos.
En ehtinyt tänäkään vuonna siihen ystävänpäivä-sytomyssykeräykseen saada yhtään myssyä aikaiseksi mutta saahan näitä neuloa pitkin vuottakin ja viedä Susulle Anjalinin lankakauppaan josta hän ystävällisesti toimittaa ne perille. Valkoinen lanka on siis Anjalinin lahjoittama niinkuin aiemmin julkaisemani vihreän myssynkin lanka.
Venla Tarvainen lahjoitti syksyllä 4 kerää Novitan lankoja ja tämä vedenvihreä myssy oli nyt vasta ensimmäinen jonka niistä neuloin. Kolme eriväristä kerää vielä tuolla pussissa odottelee myssyiksi valmistumista. Hän sanoi osallistuvansa näin sytomyssykeräykseen ja se on minusta hieno ele.

1 kommentti: