sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Perussukat nurmella

Oikeasti nämä sukat valmistuivat jo ennen vuodenvaihdetta. Piti vaan vähän säästellä julkaisua että on jotain mistä kirjoittaa. Olin nimittäin tämän langan suhteen mainoksen uhri. Lankamaailma mainosti fb-sivuillaan että tällainen ihana lanka on vähän tarjouksessa. No eihän se rittänyt että olisin yhden kerän vain tilannut kun siinä oli muutama muukin sävy joka miellytti. Langassa on 55% villaa/25% polyamidia/20% silkkiä. Juoksevuus 100g/400m.
Ajattelin että neulon sukat ihan perusmallilla mutta alkoi sitten hirvittää se pelkkä sileä oikea ja vielä kakkosen puikoilla. Piti tuohon sukan varteen jotain keksiä ja löysin yhdestä mallikirjasta nurjilla silmukoilla sileään oikeaan neulottuna kukkasen. Laitoin sen kukan sitten kahteen kertaan molempaan varteen. Olihan siinä vähän vaihtelua vaikka ei se tuosta langasta paljon erotu.
Kantapää ristiinvahvistettu ranskalainen ja jatkoin vahvistettua vielä niin kauan kun oli kiilan silmukat kavennettu. Kärkikavennus spiraalina, tykkään erityisesti tuosta kärjestä. Ei ihan mennyt nappiin tuo raidoitus mutta ei ollut tarkoituskaan. Joskus menee ihan vahingossa kun sattuu sopivan pituinen sukan terä.
Lankaa kului sukkapariin 77g ja neulottu siis 2:n puikoilla. Ajattelin että tulee tarpeeksi tiivit pidettäväksi paljaassa jalassa.

3 kommenttia:

  1. ihanan väriset!
    hyvin kukka erottuu:)

    VastaaPoista
  2. Varmaan ihanat jalassa, hyvä väri.

    VastaaPoista
  3. Tuo on niin ihana lanka, silkin pehmeyttä(Linie On -Line). Harmi kun Vihreä Vyyhtiä, siis sitä vanhaa (eikä uuttakaan) enää ole, elituon merkin lankaa ei noin vain ole ostettavissa.
    Hyvää alkanutta uutta vuotta sinulle.

    VastaaPoista