sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Lehtikuviokämmekkäät

Välillä taas tätä mun lempiväriä. Moni esittelee fb:n puolella kauniita neulomiaan kämmekkäitä niin pitihän minunkin koittaa että onnistuuko tuo kaunis lehtikuvio kämmekkäiksi. Onnistuihan se suht' helposti, vain peukalon kohta tuotti harmaita hiuksia lisää. Tein sitten loppujen lopuksi intialaisen kiilapeukalon vaikka se pikkasen sotki noita lehtiä. No hupsu ei huomaa ja viisas ei virka mitään. En jaksanut ihan loppuun asti miettiä että miten silmukkamäärä pysyy aisoissa kun lehtikuviossa lisätään ja kavennetaan silmukoita joka kerroksella.
Mallikuvion löysin joskus Pinterestistä. Olen samalla kuviolla neulonut sukat jo vuonna 2015 mutta niihin oli helpompi sovittaa malli kun ei tarvinnut lisätä missään keskellä silmukoita. Kämmekkäissä piti vähän miettiä että mihin rakoon alkaa niitä kiilasilmukoita lisätä. Halusin kuitenkin että peukalon mallikuvio jatkuu kokonaisena ja yksi kuviokerta on 14s. Vaikka on ohut lanka ja pienet puikot niin peukalo meinasi tulla liian suuri. Stemmasin niitä silmukoita sitten siellä peukalon alapuolella. Paras paikka kun ei näy mihinkään.
Lankana 100% alpakka ettei näissä kulutuksenkesto ole paras mahdollinen mutta ei ole lapion varteen tarkoitettukaan. Ylin kuva otettu ulkona ja on liian pinkkinen. Alempi sisällä ja näyttää enemmän oikealta väriltä eli on vähän lohenpunaiseen taipuva mutta vain hiukan. Lankaa kului 43g ja neuloin 2:n puikoilla.

2 kommenttia: