keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Ketut Metsäretkellä

Näitä lastensukkia on kiva neuloa kun tulee olevinaan helpommin valmiiksi kuin aikuisten sukat. Onhan näissä se ero että jalkaterät ovat useimmiten ihan perussettiä verrattuna aikuisen naisen pitsi- tai kirjoneuleiseen terään.
Nämäkin 2 settiä menossa ystäväni lapsenlapsille. En ole koskaan tähän ikään neulonut näitä kokoja lastensukkia ettei noista kokonumeroista tiedä millaiseen jalkaan päätyvät. Vaikka meilläkin on neljä (jo aikuista) lasta niin silloin aikoinaan äitini ehti sukittaa kaikki meidän ja muiden sisarusteni lapset.
Useimmissa sukissa joita olen nyt lapsille neulonut niin kuvion olen silmukoinut päälle niinkuin näissä kettusukissakin. Onhan siinä aikamoinen urakka ja varmaan menee enemmän aikaa kuin kirjoneuleena tehden mutta kun tykkään tuosta päälikirjonnasta. Teen kirjonnan aina kohta kun olen päässyt sileästä osuudesta ohi ja niin että kärki on vielä sukasta auki. Ketun kuva Pinterestistä tallennettu. Otin vielä kuvan nurjasta puolestakin kun joku sitä kyseli fb:n puolella.
Metsäretki-sukat ovat Novitan ohjeella mutta kun en lukenut ohjetta kunnolla niin tein tuon kuvio-osan ihan niinkuin se mallipiirroksessa on. Luin vasta jälkeenpäin että olisi pitänyt kaventaa silmukoita noissa joissakin kuvioiden väleissä. Kaventelin ne ylimääräiset sitten tuossa nilkkaresorissa. Eikä ohjeessa ole tuota nilkkaresoriakaan mutta ajattelin että pysyy lapsen jalassa paremmin jos tuo kirjoneuleosa olisikin liian leveä.
Molemmissa sukissa on Nalle-lanka joka aloevera käsitelty. Vähemmän olen uusista Nalleista neulonut mutta tuntuma on että karkeampaa on kuin vanhat Nallet tai nämä käsitellyt langat. Kettusukkiin koko 30 meni 60g lankaa ja Metsäretkiin koko 33 meni 84g. Molemmat neulottu 2½:n puikoilla.

4 kommenttia:

  1. Kivan näköisiä sukkia! Aika vähän teen kirjoneuleita ja tuota päälle silmukointia vielä vähemmän, on olevinaan niin hidasta puuhaa. Mutta jälki on kyllä hienoa.

    VastaaPoista
  2. Oi miten siistiä päälisilmukoitia! minulla on niin huono käsialajälki silmukoinnissa, etten tee sitä kuin viimesessä hädässä. Etin aina kuvioita, jotka voi tehdä neuloen.

    VastaaPoista
  3. Kauniita sukkia olet neuonut ja ketut ovat kivat. En vain jaksa silmukoisa kuvioita.

    VastaaPoista