torstai 23. toukokuuta 2019

Sukkia mummelille

Sain kasan lankoja tuttavaltani joka oli saanut ne äidiltään. Koska tuttuni ei kuulemma saa langoista mitään tehtyä niin muisti että kuka niillä jotain tekee. Suurin osa vaan oli 7Veljestä ja vähän vähemmän Nallea. Laitoin heti takaisin  ne paksummat kun mun kädet ei kestä paksua lankaa eikä puikkoja jotka on isommat kuin 2½.
Tässä nyt ensimmäiset kaksi sukkaparia jotka mummeli saa käyttöönsä. Oli toive että kesäksi lyhyemmällä varrella. Sehän sopii mulle paremmin kuin hyvin ettei tarvitse polvisukkia vääntää vaikka oli niistäkin toive lapsenlapsille.
Valkovihreät ovat Nallea ja malli Merja Ojanperän "Juhannustanssi". Olin mallia jo aiemmin ihaillut ja nyt sain neulottua sukat. Ohjehan on ilmaisena Ravelryssä. Lankaa meni yhteensä 80g ja neuloin 2½:n puikoilla.
Punertavankukertavat ovat Fabelia ja sitä oli vain yksi kerä joten malliksi muotoutui jo tutuksi tullut Tainan Tennarisukka. Väriraidat ovat sukissa päinvastaisia kun aloitin ekan sukan sisältä ja toisen päältä että sain langan riittämään. Jäikin vielä pieni nöttönen parsinlangaksi. Sukkapari painaa 45g ja neuloin 2½:n puikoilla nämäkin.

2 kommenttia:

  1. ;)kyllä tälle mummelillekkin kelepais!
    ihanat,kauniiit;))

    VastaaPoista
  2. Kivan raikkaat kesänilkkurit ja miksei syssymmälläkin.

    VastaaPoista