keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Pitsivartiset kesäsukat

Jossain välissä kun ehtii muutaman puikollisen neulomaan niin hidaskin saa parin valmiiksi. Olen keräillyt jo muutama vuosi sitten Pinterestistä kaikkia kauniita pitsimalleja joissa on ainoastaan mallipiirros ja pala pitsineulosta. Ei muuta tarvitsekaan kun silmukkamäärän voi itse laskea ja muuten neuloa ihan perussukan ohjeella. Harmi kun en ollut tallentanut mallia itselleni Pinterestiin niin en voi linkkiä laittaa. Yritin aamulla katsella että jos jollain venäläisellä pitsisivustolla olisi tullut kuvio vastaan mutta en äkkiseltään löytänyt.
Ohuet langat ovat mulle sopivia ja puikot sen mukaan. Tämän langan vyötteessä lukee vähän harhauttavasti pelkkä Cotton mutta koostumus on 41% villa/34% puuvilla/25% polyamidi. Oikein siis sopivaa lankaa kesäsukkiin. Mukava tuntuma neuloessakin kuin puuvillalankaa olisi neulonut.
Lankaa meni sukkapariin 57g ja neuloin 2:n puikoilla. Saa vielä toisenkin parin mutta ilmeisesti pitää aloittaa varpaista tai sitten tehdä sukkapari jossa ei nilkassa muuta kuin matala resori.

5 kommenttia: