tiistai 21. elokuuta 2018

Synkeän värinen huivi

Huiviakin pukkaa välillä johonkin väliin vaikka on ne vähän suuritöisempiä kuin ihan perussukat. Tämä kun sattui taas olemaan tummaakin tummempi vaikka ei ihan musta ollutkaan niin piti kirkkaalla päivällä paljon neuloa.
Malli on taas vähän niinkuin omaa suunnittelua vaikka tuo reunus onkin suoraan pöytäliinan mallipiirroksesta kopsattu. Tykkään tästä reunuksesta paljon vaikka mallikuvio onkin pelkästään lontoonkielellä selostettu. Aina se siitä alkukankeuden jälkeen lähtee kulkemaan vaikka en kieltä osaakkaan. On niin erinäköinen lattialla ja seinällä.
Tiesin jo aloittaessani tuosta tummanharmaasta kerästä että se ei tule riittämään loppuun asti. Vaikka ei noita harmaita lankoja paljon edes ole varastossani niin aina jotain löytyy jatkeeksi. Löysin tuollasta pling-plingiä lankaa josta puuttui vyöte kokonaan mutta olen joskus voittanut arpajaisissa yhden kerän samantyylistä lankaa eri väriä vaan joten kuvittelen että samasta langasta on kyse. Tuo huivin sileä osuus on siis 60% merinovillaa/20% alpakkaa/20% polyamidia ja reunapitsi 73% villa/25% polyamidi/2% polyesteri. Tuo 2% on siis sitä pling-plingiä.
Painoa tuli huiville 128g ja neuloin sileän osuuden 2½:n ja reunapitsin 3:n puikoilla. Koko ei hirveän iso ole, vaan noin 40cm x 130cm.

4 kommenttia:

  1. Kiva huivi.Pieniäkin huiveja tarvitaan. Tumman huivin neulominen onnistuu kesällä, mutta talvella on tuskaa.

    VastaaPoista
  2. Kaunis huivi! Kirjoitapas ohje, niin noita alkaisi varmaan syntyä muuallakin kuin täällä. Minä nimittäin arvelen, että tuollaisen tekoon minä varmaan hurahtaisin.

    VastaaPoista
  3. Onpa kaunis huivi ja hyvä väriyhdistelmä.

    VastaaPoista