maanantai 6. elokuuta 2018

Pinkit japanilaiset 2

Tämä sukkaparikin on valmistunut jo heinäkuun puolella mutta mikä siinä on ettei vaan saa blogattua. Eipähän sukista nyt paljoa ole kirjoitettavaa kun lanka on sama ja mallikin joista olen kirjoittanut edellisen kerran jo viimevuoden syyskuussa.
Kun olen niin ihastunut tähän monimutkaiseen japanilaiseen malliin niin sillä samalla piti neuloa kuin muutamat muutkin sukat viimevuoden puolella. Ensimmäisen parin neuloin tammikuussa 2017 ja siitä se alkoi. Ei riittänyt yksi pari vaan useampi. Onhan noissa japanilaisissa mallikirjoissa vaikka kuinka paljon ihania malleja mutta kun yhden jotenkin oppii niin sillä sitten mennään.
Lankaa oli vaan vähänlaisesti jäljellä niin piti sukat aloittaa kärjestä vaikka en oikeastaan tykkää yhtään kärkialoituksesta. Nimenomaan kantapään takia en tykkää kun se tökkii vaikka ohjeita kyllä löytyy kun vaan jaksaa hakea. Samassa kohtaa kun aloitin kiilaan lisäykset niin aloitin jalkapohjassa ristiinvahvistettua kantapään silmukoilla. Lopetin vahvistetun neuloksen kantakäännössä kun mielestäni kantapää kestää ilman sitä vahvistustakin.
Lanka on nimetöntä italialaista käsinvärjättyä merinoa. Jäi sitten tähteeksi 6g eli parsintalangan verran. Sukkapari painaa 54g ja neuloin 2:n puikoilla. Koko tuli mun jalkaan numeroa-paria liian pieni mutta kyllä nämäkin sukat jalat löytävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti