lauantai 5. toukokuuta 2018

Muutama sukkapari

Olin reissussa vähän runsaan viikon eikä oikein vieraalla koneella onnistunut blogin päivitys ja puhelimella en osaa ollenkaan.

Nämä raidalliset sukat olivat jo ennen matkaa puoliksi valmiit eli eka sukka tehtynä. Vaikka niin olevinaan tarkkaan laskin raidat ja tarkoituksella neuloin varren vähän lyhyemmäksi niin olipa vaan jälkimmäisessä sukassa varsi pidempi. Olin jo ehtinyt kantapäänkin tehdä kun huomasin mokan. Purkuun meni ja uusi yritys lyhentäen vartta.
Oikeastaan oli tarkoitus että saan tuon vaalean/pinkinpunaisen langan lopetettua kun olen sitä jo kaksiin Dither-sukkiin käyttänyt. Lankaa oli jäljellä aika vähän etten siksi uskaltanut pitkää vartta tehdä. No ei sukista sitten terän puolestakaan mulle sopivat tulleet. Molemmat langat ovat ohutta niin sukat mahtuu johonkin korkeintaan 37 numeroiseen jalkaan. Lankojen yhteiskulutus 44g ja neulottu 2:n puikoilla.
Matkoilla on aina mukava neuloa tuota junasukkaa vaikka en junalla kulkenutkaan. Siksi mukavaa kun siinä ei tarvitse ohjetta lukea. Aina pitää muutama pari olla varastossa että on sitten jotain vietävää jos pääsee vauvoja katsomaan. Lanka on vanhaa hyvin marinoitunutta 100% merinovillaa ja käy värinsä puolesta tytölle tai pojalle. Sain taas yhden nyssäkän loppuun ja toisesta jäi tuon verran tähteeksi. Lankaa kului sukkapariin 25g ja neuloin 2½:n puikoilla. Terä venyttämättä 10cm.
Tämä viimeinen pari on se "venäläisen lehtitossun" mallilla neulottu. Vaikka voihan se jonkun muun maalaisenkin olla. Pinterestissä vaan tuntuu että aika monet sukat on neulottu venäläisellä ohjeella. Kun ei tähän ohjetta ole minulla niin neulon aina kuvan perusteella. Nyt tein tuon jalan päällä olevan kuvion "Nuttus-sukkien" mallikuviolla jota on käytetty myös esim. pitkävartisiin Elinan pitsisukkiin. En nyt muista kumpaakaan blogia joissa molemmissa on käytetty samaa lehtikuviota.
Lanka pitää sisällään 50% villaa ja saman 50% puuvillaa. Oikein sopiva kesäsukkalanka vaikka vahvistusta siinä ei ole yhtään. Kantapään tein ranskalaisella mallilla ja vahvistettuna. Lankaa meni 72g ja neuloin 3:n puikoilla. Vähän outoa neuloa paksumpaa lankaa ja isommilla puikoilla kun olen niin tottunut ohuempiin puikkoihin. Se myönteinen puoli tässä langassa että tulee nopeammin valmista. Tämä sukkamalli on myös hyvä siitä että muotoutuu pitkään ja kapeaan jalkaan kuten myös lyhyeen ja leveään.

2 kommenttia:

  1. Kauniita sukkia olet tehnyt !

    https://www.stoori.fi/rakkaudella-henna/

    VastaaPoista
  2. Hienoja sukkia kaikki, kiva tuo lehtikuvio :)

    VastaaPoista