maanantai 29. tammikuuta 2018

Pienen tyttösen kintaat

Tykkään noiden kaikkien kirjavien ja pitsineuleiden lomassa neuloa ihan sileää perussettiä niinkuin nämä pienen tytön kintaat. Mallin ja langan värinkin sain ihan itse valita. No alunperin piti olla ihan harmaasta langasta mutta sitten osui silmiini tuo omavärjäämäni Novitan Florica-lanka.
Tämä on jo vanhempaa Floricaa tuosta vyötteestä päätellen. Langassa oli lisäksi sellasia pieniä roskia joita aikoinaan Novitan 7 Veljestä langoissakin. Itse en tykkää ollenkaan moisista roskista ja nypinkin niitä koko ajan neuloessa pois. Pohjalanka siis harmaata väriltään. Eikä mitään hajua mitä mikä on langan väri kun sen värjättyä sain. Omasta mielestäni aika rumaa tuli mutta aina joku toinen tykkää. Yhden 50g:n kerän silloin vyyhditin kun värjätä päätin.
Eikä noihin kintaisiin mennyt kuin 28g lankaa. Neuloin resorin 2½:n puikoilla ja vaihdoin sileään 2:n puikot ettei vaan tullut liian harvaa. Intialainen peukku noihinkin kun tykkään siitä itse. Helppo tehdä ja istuu pieneen ja isoon käteen. Nauhakavennus kärkeen niin kintaissa kuin sukissakin. Jos meinaa tulla liian suippo kärki niin päättelee vain suuremmalla silmukkamäärällä.

3 kommenttia: