keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Siniset Pikku-Unikot

Toinen sukkapari teemalla Suomi 100. Tällä kuviolla en ole vielä sukkia neulonutkaan vaikka ohje on ollut tulostettuna jo aikoja sitten. Malli on Neulovan Nartun blogista ja nimeltään Pikku Unikot. En siitä ohjeesta sitten käyttänyt kuin vain mallikuvion kun en jaksa perehtyä kirjoitettuun ohjeeseen.
Sukan suuhun neuloin kierreraidan jonka ohje on Mary Oljen kirjasta Kirjokintaita. Tämä unikkomallihan neulotaan nostetuilla silmukoilla eli neulotaan vaan jommallakummalla värillä samanaikaisesti. Vaikka muistuttaa kirjoneuletta niin ei ole sitä.
Kantapään tein pitkästäaikaa tuolla tyylillä missä vaihtuu nostettu silmukka neulotun kanssa joka oikealla kerroksella. Jatkoin sitä ristiinvahvistettua taas niin pitkälle kunnes ylimääräiset silmukat kiilassa oli kavennettu pois. Ei siis se perinteinen vahvistettu kantapää jossa rivit kulkee suoraan. Jalkapohja tuli sitten epäraidallinen johtuen tuosta unikosta.
Lankoina puhtaanvalkoinen Nalle ja sininen on Regian trent point. Molemmissa sama koostumus 75% villa/25% polyamidi. Sininen on hiukkasen ohuempaa kuin tuo Nalle mutta käyvät pareina ihan hyvin, paksuusero ei ole liian iso. Sukkaparin paino 74g ja neulottu 2½:n ja 3:n puikoilla.

4 kommenttia: