keskiviikko 23. elokuuta 2017

Puikkomaisterin Pipokirjan esittely

Tänään oli sitten se päivä kun Puikkomaisterin Pipokirja tipahti minunkin postilaatikkooni. Jo toista viikkoa takaperin kirjantekijä kehotti olemaan valppaana postilaatikolla. Tänään se valppaus palkittiin. Olin juuri lenkiltä tulossa iltapäivällä kun postiauto ajeli edessäni meidän kadulla. Kerrankin ei tullut turhaa reissua laatikolle niinkuin useana päivänä muuten.
Hetihän se uusi kirja oli selattava läpi samalta istumalta. Täytyy sanoa että aika erikoisia malleja löytyy mutta jokaiselle jotakin. En osaa mitään hienoa esittelyä sepustaa ja tiedän että sellaisia tulee monelta muultakin. Ehkä keskityn enemmän tähän yhteen myssyyn jonka testineulojana toimin keväällä.

Maaliskuun alussa tapasin Puikkomaisterin Snurressa ja hän opasti alkuun tuossa myssyssä. Niinhän sitä olisi luullut että sellainen äkkinäinen opastus jäisi muka mun muistiini. Minulla oli kiire ja Tiina oli ruokatunnillaan ja kiireinen kanssa. Sain häneltä siis mukaani tuon turkoosi/pinkin valmiin myssyn ja toisen harmaa/pinkin aloituksen lankoineen.
Kun sitten kotiin ehdin reissustani viikon päästä niin otin myssynalun ja kääntelin sitä sekä valmista samanlaista ja puistelin päätäni. Kyllä niin kiinalaiselta alulta näytti että ei mitään määrää. Oli tarkoitus että neulon myssyn tuosta vaaleanharmaasta ja pinkistä. Minä kun en ole koskaan harmaasta tykännyt niin vaihdoin sen tilalle tuon vihreän. Ei auttanut langan värin vaihtokaan. Meni toista kuukautta enkä päässyt alkuresoria pidemmälle.
Montakohan viestiä laitoin Tiinalle ettei onnistu, hae pätevämpi neuloja. Tiina vaan peukutti fb:n yksityisviestipuolella ja nauroi varmaan itsekseen. Minä melkein itkua väänsin kun ei auennut ollenkaan tuo kuviopatentti. Vaikka oli mieliväriset langatkin ja myssyn nimi tuttu eli vanhemman tyttöni nimi. Kun sitten testineulonnan takaraja eli huhtikuun loppu alkoi tulla vastaan niin jostain se älynväläys tuli ja sain kuin sainkin myssyn neulottua.
Turkoosi/pinkki on siis se Tiinan neuloma ja vihreä/pinkki mun taistelumyssy. Lankaa meni 71g ja neulottu 3:n puikoilla.

1 kommentti: